lørdag den 18. august 2007

Kano og cirkus

til underholdning ved jeg ikke, hvad der er bedst eller mest interessant! Men Lærke er taget med Ungdomsskolen på Kanotur på Skals Å, og de to "små" skal optræde til byfest i Durup med Salling Circus Kids!! Resten af weekenden skal de være på cirkusfabrikken og lave gøgl og springe og cykle på et hjulet cykel og jonglere og være trapezprinsesse, og danse showdance bl.a.. Vi to gamle er ved at pakke bilen, så vi kan komme til Ribe - det blir måske også sjovt?? Hvem ved??

fredag den 17. august 2007

Rejsen til Ribe


For ca. 20 år siden gjorde jeg en anden rejse. En rejse VÆK fra Ribe. Jeg endte på Kalø Sproghøjskole og troede jeg skulle lære fransk. Jeg lærte ikke fransk, jeg lærte sallingbomål, og siden har dét fyldt min dag og nat på forskellig vis. I morgen skal jeg rejse til Ribe. På visit. Jeg glæder mig. Bjerrumgaard Bed&Breakfast. Næsten marsk, næsten by. Med udsigt til Borgertårnet på Domkirken. Som er smukt udsmykket af Carl Henning Pedersen. Jeg så det ske - det var i starten af 80´erne, inden rejsen fra Ribe startede.

Han var en gammel mand dengang, allerede, og stod på et stillads højt oppe under buen i koret. I hvid kittel. Vi måbede.

torsdag den 16. august 2007

Søg, og du skal finde!Søgte jeg mon efter noget bestemt?

Jeg kom til at tænke på sangen om Sally, da jeg så billedet.... "Ude i det store grønne jordbær-bed"... "hvor er nu den stakkels lille Sally"... osv. Kan I huske dén fra musiktimerne i 1. til 5. klasse? Vi havde en lærer, der hed Tove Salling. Hun var sød. Gad vide, hvad der er blevet af dem fra min klasse, og ikke mindst fru Salling?

Sørøver Sally

vores nye labradorhvalp, er nu så stor, at hun ikke længere kan klemme sig ud eller ind af kattelemmen. Det er et kosteligt syn, når hun forsøger at mjævre sine lange ben igennem hullet, der altså nu, efter 6 uger, er blevet alt, alt for småt! Vi har bestilt en ny lem. En labrador-lem....

At rejse er at leve

sagde H.C. Andersen - jeg er ude i at sige - at lære er at leve! Hold da op hvor jeg lærer hele tiden... nye ting og opdateres dagligt på min egen uvidenhed... Måske skulle man tage et kursus i betjening af bloggen? Det vil jeg overveje til i morgen

onsdag den 15. august 2007

Du GODESTE


Sikken vi roder og regerer - man skulle tro, der var flyttedag - men det er der ikke - jeg er ved at finde ud af noget med billeder, og der sker mærkelige ting med bloggens udseende, og jeg aner ved grød ikke, hvad det er, jeg gør galt!! Nu sætter jeg et billede ind, som ligner mig!!

75 ha

det mangler vi at høste! Bondemanden sir, det vil tage tre gode dage. I dag regner det. Meget. Men sådan en regnvejrsdag kan bruges fornuftigt til andre ting. Sir jeg. Og jeg skal skrive. Meget.

tirsdag den 14. august 2007

Plot

sådan hedder det prøvetryk, som jeg i denne uge skal modtage fra trykkeriet.
"Sigurds Traktor" - den tredie børnebog fra min hånd - udkommer snart, og det er helt vildt forunderligt! Sidste år ved denne tid var det Signe-Maries Høne og Petras Ko, nu kommer Sigurd allerede! Jeg glæder mig til at se ham i bogform - og Sigurd glæder sig til at få det allerførste eksemplar! Det har jeg lovet ham! Og sådan bliver det!

mandag den 13. august 2007

Powershopping


Se, dét er en disiplin vi i vores familie, kvindekønnet især, er rigtig gode til! Og blyanthandleren mente vi "da lige havde fundet lidt", da vi stod og ville betale... Tusch i 2 størrelser, farveblyanter, alm. blyanter, viskelæder, papir, hulmaskine, post-it, hæfteklammer, hæftemaskine, 2 lommeregnere, usb-stik, mapper, passere, tape og andre småting, der er nødvendige for at 3 børn kan gå i hhv. 5., 6. & 8. kl., og at moderens kontor kan fungere! Bagefter var vi på jagt efter bogbind (for det havde vi glemt) - og kom ud med 6 ruller med Mickey Mouse-print. Nu er jeg helt træt. Og pigerne pakker bøger ind...

Skolestart

Jubiii - så er ungerne atter tilbage på skolebænken fra 8 morgen til henved frokostid eller måske nogen gange længere... HERLIGT!! Hele 2-3 timers arbejde kan jeg så få fra hånden, og i dag havde de kun en kort dag, så de var hjemme kl. 12. Jeg udnyttede tiden, mellem 10 og 12, til at få det værste skidt fra døren - og så kom de hjem med snavsede fødder og vappede ind over det nyvaskede, våde gulv - HERLIGT! Det er derfor vi har børn! For aldrig at blive i tvivl om, hvad vi skal få tiden til at gå med -
Nu glæder jeg mig så over de nye bøger, og pakker ind og skriver udenpå, alt imens der remses op, hvad vi mangler at putte i penalhusene inden i morgen... Det hele skal være klart til senest i morgen. Så blyanthandler, hold dig klar - vi kommer, og vi powershopper!!!!

søndag den 12. august 2007

Tennis...

Martina Navratilova var en af de helt store - og jeg så hende i 1985 i London (i Vokskabinettet). Jeg skal ud at spille tennis lige om lidt, og jeg gruer allerede for konsekvenserne... Bilder mig ind, at jeg er ligeså skarp, som da jeg var 15 år og turneringstennisspiller i Ribe, eller som da jeg var 13/14 år og Klubmester i Horsens Tennisklub!! Men det er jeg altså ikke... Mine gamle slidte knæ lader meget tilbage at ønske, og selvom jeg kender min begrænsning, så er det svært ikke at gå op i spillet med liv og sjæl... Heldigvis er min modstander kun 10 år yngre end mig, og vi spiller lige op hver gang, selvom cifrene siger, at jeg taber.... Det er jeg lidt stolt af! Så er der nogen der vil ha´ bank i tennis, så skal de være så velkomne. Vi starter kl. 14.