lørdag den 22. november 2008

Facebook

Fagre nye verden - samtlige familiemedlemmer er nu på facebogen...
Vi sidder i hvert sit rum, aj, ikke helt, men flere forskellige steder i huset, med hver vores pc og roder rundt med alle vore venner på facebook.
Nogen vil måske mene, at det var bedre at spille ludo, eller matador, eller trivial, men det gider vi ikke i vores familie. Ingen vil nemlig tabe.
På facebogen er alle vindere - alle kan have venner - alle er "på" - og netværket, det være sig det profesionelle, det gamle-venner, det nye-venner, det arbejdsrelaterede, det gruppe-mæssige (der er mange sjove og dumme grupper at melde sig under) er tilgængeligt døgnet rundt. Man behøver ikke være nærværende i fysisk forstand, og det kunne måske godt få sådan en som mig, til at få dårlige nerver... for hvor er vi henne, når alle sidder ved hver deres pc, og chatter, skriver, læser og ikke SER hinanden ind i øjnene, ikke mærker den andens tilstedevær, ikke føler man er den, opmærksomheden er rettet mod lige nu...
Det er bare en tanke...

torsdag den 20. november 2008

Job done!

Så blev det ene kalvehus´s tag færdigt. Det ser rigtig, rigtig pænt ud, synes jeg.
De flyttede stilladset over til hus nr. 2 i dag.
Gad vide, om der går 1 eller 2 måneder, før de blir færdige med det...

onsdag den 19. november 2008

Forunderlige verden

Vi var til foredrag i aftes - min kloge bondemand og jeg - og den største oplevelse var sådan set ikke Poul Erik Skammelsen, men den kvindelige finansrådgiver i Nykredit, der holdt et lille indlæg og fortalte om den nuværende situation i finanssektoren...inden hovednavnet talte klogt om verdens brændpunkter i 1½ time.
Jeg hørte ord komme ud af en kvindes mund, som jeg ikke anede eksisterede: volatilitet, om-allokere, subprime-lån, konverteringsret og andre uartigheder.
Og det falder mig ind, at selvom vi tilhører samme køn, så er vores verdener så uendeligt forskellige - og derfor tanken om vores forunderlige verden!! Sikken mangfoldighed!

tirsdag den 18. november 2008

De gamle Kalve-huseer ved at få en tiltrængt overhaling. Hvis "bare taget er tæt"... som de kloge siger...


Her ses det hus, der ikke er gjort noget ved endnu, og så det hus, som snart er færdigt! Med kobberspir og hele molevitten - faktisk pænere end stuehusets....

mandag den 17. november 2008

Òsk


Det er altid lidt en satsning - det med, at lade sine islandske føl være "vilde" så længe som muligt... Om ikke så længe, det plejer at være inden Jul, kommer der en chip-mærke-mand på visit, for at chippe føllene. Sidste år måtte vi opgive at fange Nattgjola...

Så jeg har tænkt lidt... og planlagt lidt, og i dag lykkedes det mig, efter en lille time i folden, incl. strigle og brød, at få Òsk til at indse, at jeg er hyggelig at være sammen med. Når alle de andre plage står oveni en, så er det svært at være nysgerrigt føl, og IKKE ville være med. Men. I dag kom hun tæt på, helt tæt på, og i ly af tre andre, kælne, ismuler kunne jeg række hånden ud og få lov at klø hende på siden af hovedet... Så striglede jeg hende. Fra top til tå. Og i morgen er det spændende, om hun kommer helt af sig selv... hun er SÅ dejlig!