tirsdag den 2. april 2013

KLockoutet

Jeg har haft klummeformiddag. Det er klummen, som jeg skriver til Landbrugsavisen hver 4. uge. I gamle dage, dvs før Jul, var det hver tredie uge, jeg skrev, og sådan havde det været i årevis. Nu er vi blevet fire klummefolk, der skriver, og jeg ved ikke hvorfor, men nu glemmer jeg det næsten fra gang til gang - det er noget med demens og korttidshukommelse, tror jeg nok - og nu til morgen fik jeg så en mail, fra redaktionssekretærUlla, at jeg skulle huske at aflevere inden middag. Ja, ja. Den er på vej. Klummen.
Og så gik jeg straks på facebook. For hvad er mere inspirerende end facebook?!
Man er opdateret på mangt og meget, blot ved at læse de andres statusopdateringer, deres links og deres kommentarer på links. Hæh.
I dag vidste jeg nu godt, også før facebook, hvad jeg burde skrive om. Det blev til en klumme, inspireret af flertallet. Og flertallet i dag, handler om lærerne og KL. Om ansvar og mangel på samme, om privat erhversliv og tjenestemænd.
Min gode folkeskolelærerindeveninde sagde i Påskens løb, at hun syntes, jeg var vel rigeligt tavs omkring hele konflikten. Det må jeg indrømme. Der har ikke været megen sympati at hente hos mig. For selvom jeg ikke længere fungerer som lærer, hverken på folkeskole, friskole eller handelsskole, så kan jeg udmærket huske, hvordan et typisk lærerkollegie er sammensat, og hvordan det fungerer.
Jeg må sige, jeg er glad for, at jeg IKKE er lærer.
Også selvom de "kun" arbejder 16,4 timer i gennemsnit om ugen, og også selvom de har 5 ugers sammenhængende sommerferie (hvoraf de to, en i hver ende, er afsat til forberedelse og planlægning, oprydning, kurser osv) og også selvom de har lov til at lege i arbejdstiden.
Jeg synes, lærerne gør et stort og værdifuldt stykke arbejde, som de får alt-alt for lidt credit for!
Jeg synes, lærernes ledelse har et ansvar for, at skolen med lærere, forældre, elever fungerer - og det skal de have kompetence til at administrere.
Jeg synes, KL er unuanceret.
Jeg synes, lærerforeningen er naiv.
Så er det sagt.
Bum.