torsdag den 19. september 2013

Hvad sagde du? Politi???

Blev du stoppet af en motorcykelbetjent?
Hvor stærkt kørte du?
Hvor?
Et KLIP????
Ok. Ja.
Kør pænt....
Farvel... vi ses.

Cirka sådan forløb den telefonsamtale jeg netop har afsluttet med Bondemanden. Og det skulle jo ske, før eller siden. Man kan ikke (eller også kan man) have to kørekort og tilsammen 60 års erfaring udi automobilkørsel og så blive ved med at undgå diverse fart- sele- og mobiltelefon-kontroller uden at ploppe i fælden... Man kan så undre sig over, at det var Bondemanden, der ret beset ikke kører ret mange kilometer på landevejene, sammenlignet med undertegnede, som endte med at få sit første klip og en klækkelig bøde for fart!

Det var en dyr pjece.
"Ja."
Kør så ordentligt hjem, ikk?
"Jo, men jeg havde både sele på, og jeg snakkede ikke i telefon!"
Men det gør du nu, dit fjols!!!

Så blev der lagt på - og jeg skal ikke undlade at være skadefro. Jeg kommer nok til at takke betjenten, den dag jeg bliver stoppet. Ja, for at der gik så mange år...

søndag den 15. september 2013

Limfjorden Rundt på Naja

Jeg har været med Limfjorden Rundt på det gode skib, Naja af Sundsøre - det var tredje år i træk, og hver gang har jeg kunnet knytte en historie om en historie eller en bog til begivenheden, og således også i år.
I 2011 udkom "Fællesspisning - fortællinger langs fjorden" mens vi var på vej mellem Nyk. Mors og Fur, i 2012 skulle jeg researche og få fornemmelsen af tovværk og sejl og tjære om bord på et gammelt træskib, for at kunne skrive det ind i min historie, og i år havde jeg to timer inden jeg gik om bord på Naja, afsendt den færdige middelalderroman til forlaget.
Således vil Limfjorden Rundt knytte sig til de bøger jeg fremadrettet skriver, håber jeg.
Det næste projekt er i støbeskeen - og også dér får jeg brug for fornemmelsen af vand, når jeg sender Asger med en kogge fra Varde til Amsterdam... ja, det er i hvert fald planen. Lige nu, sejler jeg fortsat, selvom det er hen ved et døgn siden jeg gik i land... Det varer lidt, inden balancesystemet forvinder 4 dage og 4 nætters gyngende grund.
Naja af Sundsøre blev for resten nummer 5 i år, ud af 10, trods det, at hun var den mindste båd i klassen.
Her ses skipper Bent, fra 2012 sejladsen mellem Fur og Skive, hvor vi gik 8 knob. I år har vi ikke været over 5,1 - og i hele to dage i træk, var der ingen kapsejlads pga. for lidt vind!
 
Men flot ser og så det ud, da samtlige sejl var sat ud for Nyk. Mors og alle skibe lå fuldt riggede, og vuggede, uden at komme nogen som helst steder. Men sikke en dag!