torsdag den 17. juni 2010

Landboungdom

har gennem tre vintre presset Bondemanden, for at få lov til at komme på besøg. Han siger, der lå en halv meter sne, da han i vinter sagde "okay, da, så kom I bare"...
Det, jeg troede, var et besøg i maskinhuset, viser sig at være både lynvisit i maskinhuset og besigtigelse af stuehuset - fortællingen om husets historie står jeg for. Når de har været i maksinhuset og rundt om stuehuset og hørt historien, går de nok en tur i haven, og når de så har været dér, så skal de drikke deres medbragte kaffe, siddende på deres medbragte stole, ved de medbragte borde. Et lille besøg i maskinhuset har udviklet sig!!
Jeg klarede rengøringen, med hjælp fra min mor, og haven var et par gamle mænd i gang med i går. I dag vil Jeppe slå græsset.
Det ender såmmen med, at jeg er klar, når Landboungdom ruller ind i gården i aften kl 19.
Nå, ja, ...., de siger der kommer et sted mellem 150 og 200, hvis vejret er godt. KOM regn, kom sne, kom blæst og hagl ....

tirsdag den 15. juni 2010

Føljeton: taget...

lidt tag er der kommet på huset, siden jeg sidst var inde på emnet....
Men der er laaang vej igen...

- begge kviste viste sig at være pilrådne, så de er blevet gennemrestaurerede, og lige nu mangler der ca. 2 meter af tagrygningen på selve hovedhuset. Så går det stærkt - tegltag lægges på, og næste etape kan begynde: Sidefløjen mod øst.
Jeg er efterhånden glad, hvis bare de er færdige inden JUL!!!

søndag den 13. juni 2010

Den store datter


kommer snart hjem fra Amerika.
I fredags graduatede hun fra High School i Port Townsend, WA. Med kappe og hue og hele det store og fascinerende cirkus, som sådan en dag byder på. Hun har 4 uger og 6 dage tilbage af sit eventyr som udvekslingsstudent i USA. Så kommer hun. Og Guderne skal vide, at det blir en omvæltning for både hende og os, at hun pludselig skal til at bo hjemme (efter 2 års skolegang væk fra os) og have en hverdag hér. Jeg glæder mig. Men jeg er i samme åndedrag klar over, at vi får en voksen dame hjem, en selvstændig og selvsikker unge, der ikke længere har så voldsomt meget brug for sine forældre - en Lærke, der kan flyve selv!
( Det er Lærke til venstre, hvis nogen er i tvivl..)