fredag den 24. august 2012

Nordsalling rules!!!

Indimellem får jeg en usigelig trang til at dele med hele verden, hvor dejligt jeg bor. Men da jeg er velopdragen, og kun forholdsvis pæn, undlader jeg tiest at fremhæve mig selv.
Til gengæld vil jeg meget gerne vise Jer dette billede af dagligstuetorvet, med indbygget vejchikane/billistchikane, som er en nyskabelse, der i dén grad fortjener opmærksomhed.
Midt på hovedgaden gennem vores lille landsby, er der fremkommet et torv i forbindelse med at Da Winti´s ejere endelig så lyset, og efter 20 års fravær, fik sat skik på den gamle foderstofbygning. Jeg synes det er heeelt genialt:


Det gule ryatæppe er gjort i samme materiale som kunstgræs, og stuebordet fungerer som fuglebad. De fire stole er gummibelagte, og ret behagelige at sidde på.  Jeg fik Fimpen, uden sminke, til at forsøge sig som model. Tak for det, Fimpe!

Så - skal du en tur ud i det blå i weekenden, så læg vejen forbi Selde, og når du kommer til chikanen, og irriterer dig over den, så nyd dagligstuen, mens du venter på, at de øvrige trafikanter flytter sig. Du kan jo også vælge at parkere, stå ud af bilen,eller af cyklen, og tage dig et hvil i lænestolen!

onsdag den 22. august 2012

Gedehamse eller jordbier

Min søn er på introtur med sit gymnasium. Og selvom han ikke fysisk er længere væk end en halv time i speedbåden,(velatbemærke når den er søsat!) så er han alligevel alt, alt for langt væk, når han ringer hjem og spør, om han må tage mere end 2 benadryl ad gangen...
Han er testet positiv for allergi mod bistik. For flere somre siden.
Og så vil skæbnen, at han var blevet stukket af "nogle bier der kom op af jorden" da de i dag furagerede i skoven, og så hævede han selvfølgelig helt vildt meget op, og hvad gør man så???
Som mor - i den anden ende af telefonen??
Aaaargh...
Jeg har beroliget mig selv, og drengen med, at benadryl er det bedste, og skridtet man tager før man panikker og søger læge. Problemet er bare, at der ikke er en læge på Livø. Så blir drengen dårlig, er der liiiidt langt hjem, eller for dens sags skyld, temmelig langt til nærmeste læge.
Og hvad er det så for nogle bier, dem der kommer op af jorden?
Ifølge adskillige frekventerede sites, er jordbier ikke bier, men gedehamse. Ikke aggressive. Alligevel blev sønnen stukket af fem forskellige, fem forskellige steder...
Jeg sætter min lid til, at gedehamse ikke er bier, og at benadryl holder hvad det lover, nemlig at bekæmpe allergiske reaktioner ved insektbid. Gedehams eller jordbi. I almindelig daglig tale: hveps!

mandag den 20. august 2012

Sine, Marian, Òsk og kvadrilleholdet

er alle sammen med i min nye børnebog.
Den hedder "Sine og de islandske heste", eller "Sine og Òsk", eller "Sine og hestene"...
Jeg er i fuld gang med at sortere billeder, og dem er der nok af... ca 2000 digitale billeder at vælge imellem - og jeg skal kun bruge til ca 42 sider...
 - i dag er jeg nået dertil, hvor Marian skal introducere Òsk til et bidsel...


og vi starter selvfølgelig med et blødt tov - åhhh, jeg elsker at lave børnebøger - det er så herligt at se gense, alle de billeder, de skønne skønne, af hestene og pigerne i aktion.... Det skal nok blive godt. Og Turbine er med på den - og Bitten skal være grafisk layouter... jow, jow....

søndag den 19. august 2012

Vand og ild og jordog Ild især er herligt legetøj i aftenmørke - billeder fra Cirkus Festivals ildshow ved Branden, fredag den 17. august 2012 - helt igennem flot og skøn oplevelse!!