torsdag den 27. december 2012

Nytårs-refugie

Jeg drikker te, som det hører sig til. Suppen er stærk og god. Nytillavet.
De andre beboere er venlige, søde.
Min pc snurrer lystigt, bare endnu ikke med det, den skal.
Ankom klokken ca halv fire i eftermiddag - værelset stort og lyst, okay, mørkt lige nu, men ellers med udsigt over haven, fra 1. sal, og her er ingen tv, ingen radio, ingen nogen ting, ingen ukoncentration.
Jeg har fået foræret 17 dage i paradis. Eksil, fængsel, kloster, hi, refugie - kald det hva I vil - jeg elsker det!
Hald Hovedgård!
Roen sniger sig ind under huden, bare man ankommer. Koncentrationen smiler fra alle vægge.
Inspirationen lader vente på sig endnu - men det kommer, det ved jeg. Af erfaring.
Og selvom erfaringen ikke er mere end 4 år gammel, så glæder jeg mig hver eneste gang, jeg sætter kurs mod Hald Sø og Hovedhuset.
Det blir så godt - jeg får skrevet en masse, det ved jeg. For sådan er det. Hér.

søndag den 23. december 2012

Jul(e) kort

I dag er det den 23. december, og vi er næsten sneet inde. Det med at sne inde, det er noget folk i byerne gør! Os herude i vandkanten sneer aldrig rigtigt inde. Der er altid en bondemand med en rendegraver, en traktor på store hjul, en dozer, eller noget andet, motoriseret, som kan redde os ud af hytten og op/ind til byen. Desuden er vores viktualierum så velforsynede, at vi heller aldrig kommer til at blive rigtigt sultne... heller ikke hvis det utrolige skulle ske, at vi ikke kan komme i Brugsen i en uges tid eller mere...
Jeg har ikke skrevet julekort i år. Endnu.
Vi har fået syv. Rigtige kort med en laaang smøre om hele familiens gøren og laden, eller ganske korte kort med hilsen og tak for det gamle år.
Jeg ved endnu ikke, hvilken strategi jeg vil vælge - julekort, som vedhæft til en mail, som kommer i,tide og frem inden Jul, eller håndskrevne mellemjulskort, arriveret en kende for sent.... Men bedre sent end aldrig, og jeg synes alligevel ikke, at facebooks massehilsner er personlige nok, selvom der står det samme i dem, som i den korte kort-udgave...
Nå. Glædelig Jul, sne eller ej, ønskes til venner, familie, nære og fjerne, perifere og kommende bekendte!