torsdag den 16. april 2015

Hestehandlerskens papirpudseri

Det er ikke altid man kan forudse alting. Jeg kan da slet ikke!
Efter at have haft heste til salg i laaaaang tid, mere eller mindre synligt, lagde jeg hér efter Jul, fire af mine ti ismuler til salg på en islænderhestesælgerside på nettet.
Det gav absolut ikke en eneste henvendelse de første 37 dage. Så var der en, der ringede på den hest, jeg mindst af alt forventede ville blive solgt. (Jeg har jo prøvet det før, dét her med at lægge heste til salg, og intet sker...) Men unghesten, den fine hoppe på tre år, fik besøg af en ligeså ung pige fra det østjyske. Hun var på jagt efter en kommende stævne-ovalbane-hest.
Jeg har ikke hørt fra hende endnu. Jeg tænker, at Tölta, der viser tölt og alt muligt på marken, ikke var det hun søgte efter alligevel... Pyt, pyt.
Så fik jeg besked fra hjemmesiden, at mine annoncer ville blive slettede, hvis ikke jeg genstartede.
Jeg nåede så ikke at få dem alle genstartet, der kommer altid noget i vejen, men på Bondemandens fødselsdag fik jeg så lagt nye annoncer ud/genstartet de gamle - og så skete det mærkelige!!!
Inden der var gået tre dage, havde jeg haft ti henvendelser ang. de tre heste!!!!! Og i dag sidder jeg så med papirnussepudseriet til op over begge ører...
Den gamle vallak er blevet solgt!

Det er faktisk helt trist. Men også dejligt, at det endelig og forunderligt nok er lykkedes, at sælge en hest.
Men papirerne.. du altforbarmende! Der er Sundhedserklæringen, Købsaftalen, handelsundersøgelsen (kræver dyrlægebesøg!) og ejerskifteerklæringen... hold nu fest! Og hver af disse, fylder mindst 3-4 sider, og skal udfyldes og underskrives og attesteres og hvad har vi, så man bliver helt i tvivl om egne evner. Har jeg nu husket det hele? Er papirerne udfyldt korrekt? Hvad aftalte vi, og nej, det blev ikke skrevet ned, så husker vi det samme, køber og jeg...
Nu har jeg udfyldt sundhedserklæringen, bestilt dyrlægen, og kontaktet køber. Vi aftalte, at jeg skulle sørge for beslagsmed, så ham har jeg også bestilt. Hold nu fest.
Det er ikke "bare lige" at sælge en hest.
Heller ikke rent hjertemæssigt.
Jeg kan allerede mærke, at jeg har lidt ondt dér.

tirsdag den 14. april 2015

Definér lykke!

At være glad, opstemt, veltilpas, afbalanceret.
Dét var Bondemanden på sin fødselsdag. Klokken 0650 sad han foran havregrynene og åbnede sine fødselsdagsgaver: nye sko og ordet Bondemanden fra Middelboes Ordbutik. Han var vældigt tilpas. Smilede og grinede, åd sine gryn, delte de sidste skefulde med Sørøver Sally, som traditionen foreskriver - og væk var han! UD, ud, ud...
Klokken 9 var han igen for bordenden, men ikke med samme smil om læberne, som før syv.
Resten af dagen var han ude. Vi så ham ikke. Hverken til frokost eller eftermiddagskaffe, eller aftensmadstid, eller aftenskaffe.
Det var aftalt, at det var sådan, det blev. Ingen måltider, ingen gæster. Ingen sure miner.  Ingen forgæves venten.
Vi andre tog til børnefødselsdag, fordi vi var inviterede, spiste kage og drak chokolade, fik fødselsdagsmiddag.
Og Bondemanden kørte med traktoren foran såsættet, der nu har sået de første 11 ha spinat i et perfekt såbed.
Han var lykkelig. Glad. Opstemt. Veltilpas og afbalanceret, da han ved midnatstid kom ind og gik i bad, og direkte i seng.
Definér lykke?
Svaret er: Bondemand efter veloverstået såning af spinat!
Og vi andre? Vi prøvede at glemme, at det var noget, han havde valgt selv, og vi prøvede at glemme, at vi ikke skulle have dårlig samvittighed over, at der hverken blev fejret det ene eller det andet, eller at vi tog i byen, eller at der kom gæster, som ikke fik kage eller chokolade, men kun en kop glat kaffe, og det var dét!
Definér lykke...