lørdag den 5. januar 2013

En anden(s) bog

Det er sammenlagt ti dage siden jeg flyttede ind i værelse 11, på loftet over Hald Hovedgårds stuer. Jeg har haft en enkelt Nytårsafstikker, og i det nye år har jeg så besluttet, at jeg vil holde fast i at skrive den ene af de to projekter, som jeg havde med mig, da jeg kom. Og så har jeg indimellem læst andres bøger. Faktisk har jeg i eftermiddag afsluttet den bog, som ud af de tre jeg har læst i, mens jeg har været her, har gjort størst og uudsletteligt indtryk.
Bogen hedder "Den stjålne vej" og er skrevet af min nabo i nummer 12, Anne-Cathrine.
Hun fik debuttantprisen i 2012 til bogmessen i Forum, og er indstillet til DRs debutantpris i 2013.
Lige nu, sidder hun og arbejder sig færdig med sin anden skønlitterære roman. Og imens jeg venter på den, har jeg tænkt mig at skrive mit eget.
Det går slag i slag - jeg får en del fra hånden, men har også brug for at stoppe hjernevirksomheden, og bare ikke tænke på senmiddelalder, stude og beskidte drenge, der hutler sig gennem mudder og pløre i bare tæer, Nådigfruer der er frugtsommelig, eller små piger, der rører i grøden, mens deres mor reparerer tøj.
Og ellers sker her ingenting. Absolut ingenting. Og det er den ingentingsfornemmelse, som er så salig, og som jeg holder allermest af, når jeg er på Hald.

tirsdag den 1. januar 2013

Fromme Nytårsfortsæt

Ja, blev 2012 til 2013.
Og med det nye år, er der som vanligt en del ønsker og fortsæt vi skal tage stilling til, og vare på.
Min Nytårsdag startede med et dyp i fjorden ved Eskov - det var rasendes koldt, men fedt bagefter - jeg tvivler dog på, at gode menneskers opfordringer til at fortsætte med at vinterbade, er et af de fortsæt jeg vil skrive på min liste... Jeg synes, et Nytårsbad hører Nytårsdag til. Og det blir ved det!
Af andre fromme ønsker ... ja, jeg fristes til at skrive som min gode kollega Brian Ørnbøl gjorde på sin facebookprofil:
 - flere smøger
 - mere sprut
 - mere sex
 - mindre motion
 - tage på

Jeg ved, at flere af punkterne kommer til at indgå i mine fortsæt, men også, at de måske har modsat fortegn! Derudover har jeg flere strategier, som jeg skal have "forventningsafstemt" i det nye år. Med mig selv. Andre skal deles med forlæggere, kolleger, venner, familie.
I skrivende stund har jeg indlogeret mig på Hald Hovedgård, og hér starter årets produktion. Jeg regner med at være færdig med mindst et nyt manus i 2013. Ja, og så skal der planlægges en udgivelse i foråret - Sine og Òsk er på vej, og jeg skal detaileret finde ud af og på, hvordan markedsføringen bedst strikkes sammen. Puha. Ikke min stærkeste side, men det er så dér, jeg blandt andet bør opgraderes.
Ja, og så var der en der sagde, at man ikke skal offentliggøre sine nytårsønsker, for så kommer de ikke til at gå i opfyldelse...
Jeg vover pelsen alligevel og ønsker mig, at 2013 blir produktivt på alle fronter - både personligt og proffesionelt - og at der kommer to raske føl til sommer, en smilende glad student og tre pæne stuer i mit pt lettere ubeboelige stuehus!

Godt Nytår til alle Jer, der læser med!