tirsdag den 22. februar 2011

Sult

Sult er en litterær debutroman udgivet i 1890 af norske Knut Hamsun. Bogen er filmatiseret i 1966 af Henning Carlsen og en af de film, jeg har ønsket at gense i lang tid. Jeg kan se skuespilleren Per Oscarsson for mig - lang, ranglet med udhulede kinder, og snavset, tjavset hår under en fedtet hat. De store sko og klistrede bukseben på vej ned af trappen til pastelåneren...
Hamsun fik forøvrigt Nobelprisen i 1920.
Sult er ligeledes et emne for en mexikansk teenager, der har lovet sig selv, at hun vil med til engelske Prins William og Kate Middletons bryllup. Hun sultestrejker foran den engelske ambassade i Mexico City, for at opnå at komme med til brylluppet i april. Det britiske kongehus har afvist hendes krav.
Hvis jeg skulle med til det bryllup den 29. april ville jeg også være nødt til at sultestrejke ... ikke for at komme med, men for at komme i kjolen!!!
Det kan godt være, at jeg vil overveje at se en god film i stedet for brylluppet... mens jeg undrer mig over, hvor fanatisk man har lov at være, for at opnå det, man gerne vil...

mandag den 21. februar 2011

Vinter og ferie

Vinter-ferie.
Vinterferie.
I år var den booked og bestilt allerede før Jul, og vi havde glædet os i samfulde flere måneder til at komme til Braunlage i Harzen og stå på ski. Snesikkerheden skulle være på højde med Norge, sydligste del, og så var det kun en fordel, ikke at skulle med færge.
Desværre var der sne. Men for lidt til skisport. Heldigvis var hotellet beliggende 500 m fra centrum af Braunlage, der var shoppingmuligheder, både supermarkeder, tøjbutikker, skiudstyr og diverse specialiteter udi turist-ting. Tillige med spisesteder af forskellig art og kvalitet.

Der var også "3. internationale Nackt Rodeln"- konkurrence. Jeg sir ingenting... men vi stod da på sidelinien til kælkebakken lørdag eftermiddag, sammen med ca 15000 tyskere iblandet lidt turister, og hoppede op og ned til høj musik, mens radiostationen RTL 89.0 (udtales hurtigt på tysk!) trak tiden ud og de stakkels konkurrenter blev malede op med numre og reklamer direkte på deres nøgne hud. Bagefter skulle de posere foran den samlede verdenspresse. Og så kælkede de ... nøgne, næsten... Imponerende skuespil. Men de siger, at tyskere eeeelsker at være nøgne i offentlighed. Og jeg må da indrømme, at hvis man synes man havde en chance, .....så stillede jeg sgu også op.... 1. præmien var 10.000 euro, og de må ha trængt meget til de penge, for de frøs gonnok med anstand!!!

Hvem der vandt, vides ikke. Vi gik frysende hjem efter 1½ time på sidelinien. Men en af deltagerne blev samme aften fløjet direkte til LA, USA, for at komme til Lady Gaga-koncert!