onsdag den 31. oktober 2012

Line ligner hr Skæg

 
og det var i 2009 at hun sammen med 10 andre Salling Cirkus Kids optrådte i Cirkus Summarum hele sommerferien!! Som i H E L E sommerferien. Hun rejste direkte efter sidste skoledags sidste time til København og øvede og øvede, og spillede og spillede og optrådte og optrådte i 4 uger, hvorefter de pakkede hele manageriet sammen og flyttede til Århus, hvor de var i de sidste 3 uger. Det var længe at undvære sit mindste barn, husker jeg, men vi var i København i en uge, og da de kom til Århus, var det lidt nemmere at slippe afsted med besøg, de to dage om ugen, de ikke havde forestillinger.
Man forestiller sig ikke, hvad de oplevede og lærte på den sommer - og venskabet med Hr. Skæg har de stadig.

Line uden skæg og dog - med Skæg

tirsdag den 30. oktober 2012

Stempelkvist og heste

Island 2010
 
En dejlig flok heste - islandske - på Island. Vi holder pause. Farverne i sig selv er interessante. Hvad der også er interessant er, at man på Island stempler/frysemærker sine heste.
Jeg er glad for, at jeg ikke er Stempelkvist. Det må være et træls arbejde. Men man må medgive, at det alt andet lige er noget nemmere at genkende sine heste, når deres nummer står på ryggen af dem, istedet for at sidde i en lillebitte chip i man-kammen, inde under manen. Faktisk er nogle af hestene klippede i ørerne, fuldstændigt ligesom smågrise i Danmark blir klippede, med nummer. Hver landmand/hesteejer har sit eget klip, og kan genkende sine egne, selvom der måske er hundrede heste i den flok, der, inden vinteren sætter ind, drives ned fra sommeropholdet i fjeldene.
Hestene hér bor alle sammen i området omkring Husavík. Vores vært, Bjarni Víl, ejede ikke hele flokken, men låner/lejer af sine naboer, for at have heste nok til turist-turene sommeren igennem.
Jeg vil gerne være gæst hos Bjarni Víl igen. Det var fantastiske heste, en fantastisk tur, 170 km på fem dage - uforlignelig smuk natur. Island skal ses fra hesteryg.
 

mandag den 29. oktober 2012

Jeg snyder

og afviger fra princippet om rullebillede - i dag er dagens billede helt nyt, som H E L T nyt. Faktisk fra i dag. Og alligevel ikke. Det er for og bagsidebillederne på den børnebog, jeg har fotograferet og skrevet i løbet af sommeren. Nu sker der endelig lidt mere. Den sidste korrektur er læst, og de sidste rettelser foretaget, der er kommet bagsidetekst på, og alle ordliste-ord og alle fakta er gennemtjekkede. Nu er der så godt og vel fire måneders ventetid, inden bogen blir en fysisk bog. Det er altid meget spændende, når man afleverer sådan en PDF for sidste gang. Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke læser den igennem igen, for tænk, hvis jeg finder noget, jeg vil rette. Så er det for sent. Jeg vil derimod gemme/glemme, og vente.
Og engang til foråret - når det har været vinter og Jul og sne og kulde - vil jeg pludselig stå med den fysiske bog i hånden! Ooohhh, duften af ny bog!
Jeg glæder mig til at vise Sine og Marian det færdige resultat.
Jeg glæder mig.

søndag den 28. oktober 2012

Køligt

December 2009
Isblomsterne
blomstrer
af lutter fornemmelser for sne
skyggen er oplyst
sort indeni