Jeg har en svaghed for chokoladekager. Især denne er helt forrygende. Og æren for den, skal Lene Noers Jens´s mor have. Den er helt igennem sønderjysk:
500 g sukker
250 g margarine
4 æggeblommer (hviderne piskes stive og vendes i til sidst)
250 g mel
4 spsk kakao
1 kop stærk kaffe
smuttede, grofthakkede mandler (ca. 50-75 g)
Dejen piskes godt og grundigt efter vanlig metode - til sidst vendes hviderne i.
Springform smurt og meldrysset.
175 grader i en god times tid, alt efter ovnens beskaffenhed.
Velbekomme!! (uhmmmm)
6 kommentarer:
Uh, uh, uh, lækkert. Kan den fryses? Jeg mener - jeg har en ret lille husholdning og vedkommende jeg bor sammen med har det med at gå og nippe, hvorfor formkager hurtigt kan udvikle sig til formkrise.
Aner det ikke... hér i huset varer en chokoladekage af sønderjysk tilsnit højst 1½ døgn... og ungerne bryder sig dybst set ikke om kaffesmagen, så gad vide hvem...
Lad det komme an på en prøve!
Jeg smider lige en bombe: Jeg ejer ikke en springform, så problemet har løst sig selv. :)
Altså, den KAN jo nok hældes i en retangulær form, dejen...
Det ville jeg forsøge, hvis jeg var dig....
Ingen bagepulver - natron? eller er det bare æggehviderne, der gør det?
Den lyder ihvertfald mums...skal afprøves straks...
Holdbarheden her i huset begrænser sig også til 1½døgn max! Her er der både store og små mus....uanset kaffesmag eller ej...
Den var helt okay. Personligt kan jeg dog bedst lide den her:
http://mange-gode-opskrifter.dk/laekker-chokoladekage.html
Det er en utrolig lækker chokoladekage opskrift
Send en kommentar