onsdag den 2. april 2008

Skraldespandsironi

Min skraldespand er en sæk.
Sådan en god gammeldaws skraldesæk, i et stativ, med trådnet, så ikke katte og ræve kan flænse i sækken.
Jeg sorterer mit affald. Vasker trofast alle dåser af, og gemmer dem.
Til hvad? Ja, det spurgte jeg så min skraldemand om i dag.
Hvad gør jeg ved alle dåserne, når jeg skal aflevere dem, spurgte jeg.
Han så meget mærkelig ud i hovedet, og da han er en venlig og ærlig mand, min skraldemand, så fortalte han mig, at uanset hvordan jeg, prisværdigt, sorterer mit affald - så ender det nede i det samme store hul.
Så var det, jeg spurgte, om ikke han kunne spørge på forbrændingen, om ikke jeg kunne få en speciel beholder til dåserne, så jeg ikke skal aflevere dem i poser, på genbrugspladsen, når de alligevel ikke bruger de fint vaskede og sorterede dåser til noget specielt.
Det ville han spørge om.
Så nu går jeg og venter på en spand med låg, i stil med den til aviser og papir, så jeg med god samvittighed kan sortere og vaske videre på mine dåser.....

6 kommentarer:

d sagde ...

I har gånnok noget at rive i derude på landet. postkasser og skraldespande. :)

mjø sagde ...

:o) det er livsbasale sager vi opererer i, du! Livsvigtige ting!

d sagde ...

Nå, men der skulle jo nødig opstå skraldekonflikt på Nordsalling. Den slags har lammet turismen i Napoli i månedsvis, så deeeeet.

mjø ;o) sagde ...

Vi er slet slet ikke ude i konflikter hér. Vi synes bare det er underligt vi skal sortere affaldet, når det alligevel ryger ned i det samme sorte hul på forbrændingen... det virker lidt idiotisk!?
Og man føler sig en smule snydt, og holdt for nar, og bondefanget og røvrendt og ...

Annette sagde ...

Ja, vi er dælme naive når vi gang på gang hopper på den med sortering og miljøhåndtering. Hvordan kan vi tage det seriøst? og hvordan kan vi lære vore børn at være miljøbevidste, når det bare er ligemeget hvordan det gøres når hullet er ens?....uha uha...
Annette

mjø ;o) sagde ...

Ja, jeg synes det er for meget med al den stikken blår i øjnene på folk...Og jeg har svært ved at forstå, at det virkeligt er SÅ svært at sortere og genbruge - når den enkelte forbruger affaldssorterer, hvrofor kan de kommunale forbrændinger så ikke??
Det er garanteret et spørgsmål om økonomi, og dermed for DÅRLIGT, at vi holdes for nar! JA.