torsdag den 28. marts 2013

Mors Taxi

Jeg har god tid. Klokken er lige over midnat, og det varer mindst to timer, inden jeg skal ud at køre. Og dvs, det varer mindst tre timer, inden jeg kan komme i min seng.
Det er en af fordelene eller ulemperne, alt efter hvordan man ser på det, ved at bo i Vandkanten. Når man har teenagere.
De vil til fest. De vil til bal. Hal-bal, Påskebal, Julebal, Boksebal. Og fest. Gymnasiefest, Handelsskolefest, Håndboldfest og hvad har vi.
I nat er det Påskebal. Og det er den yngste.
Stoholm ligger ca 40 km sydpå i retning mod Viborg.
Og når Stoholm er fundet, yngsten indfanget, evt med selskab af et par andre, fnisende, selskabeligt overrislede, som skal leveres undervejs, er der 40 km hjem igen.
Så nu vil jeg sætte mig i sofaen, og lade roen falde over mig. Mobilen på højeste alarm-ringetone. Hvis nu jeg skulle falde lidt hen.
Læse de sidste 100 sider i Profeterne i Evighedsfjorden, og forsøge at nyde, at jeg har god tid.
Måske skal jeg have mig en kop kaffe.
Ja, det er det, jeg skal. Jeg skal have mig en kop kaffe, og så skal jeg læse.
På et tidspunkt ringer hun.
Og så kører mors taxi!
Sov godt!

mandag den 25. marts 2013

En løbesejr!

I går var det Pinen og Plagen-løbet...
I dag er det av-av hver gang jeg tager et skridt.

Men af en eller anden grund, så gør det ikke noget, at mine knæ værker, hver gang jeg tager et skridt, eller at mine fodled er stive og mine hofter ømme. Det gør ikke noget. For jeg gennemførst min første 10 kilometer! Hahahaha.
Ikke i en helt fantastisk tid, eller med tungen ude af halsen og en fornemmelse af, virkeligt at have løbet igennem... nej, bare sådan en helt almindelig lunteløbetur, med indlagte gå-perioder. Det med at gå, det var jeg ikke den eneste der gjorde... og inde i Legind Bjerge, hvor grusvejene flere steder var dækkede af sne og is... der gik jeg hele vejen. Belært af erfaringen... ikke alene af dovenskab....
Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle komme ind i en god tid. Jeg havde ikke engang sagt højt, til nogen overhovedet, hvad min ambition var.
Jeg havde regnet lidt - og på en god dag, kan jeg løbe "Kjeldgård rundt" på 37 min.. Måske endda helt nede omkring 32 min., hvis jeg har øvet mig længe. Men det kan man vist ikke heeelt sige, at jeg havde. Så. Et stille uudtrykt mål var en time og 15 min.
Det lykkedes - jeg kom ind som nummer 77 i en tid der sagde 1 time og 11 minutter. Og jeg gennemførte.

Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at gennemføre et 10 km-løb igen. Men nu har jeg gjort det. Jeg har bevist overfor mig selv, at jeg kunne. Det er en god fornemmelse, at have med i lommen!
Trods ømme led, ondt i knæ og stive baller...