torsdag den 19. marts 2015

Oprør fra Udkanten

Ja, det hedder den bog, jeg lige har fået i mine hænder via forlags-Susanne, og jeg kan se, sådan ved en hurtig skimning, at jeg er nødt til at læse den fra ende til anden.
Alligevel er jeg allerede en smule irriteret. Det er sgu ikke en titel, man gider beskæftige sig med. "Oprør", det er sådan set meget godt - men "Udkanten"??
Det er der altså ikke meget sex i, og jeg tvivler på, om bogen når det brede publikum, den ret beset bør!? Mulighedernes land 2.0. lyder underteksten. Det klinger bedre i et ordmenneskes ører.
Det er yderst vigtigt, dét bogen handler om, og af vital betydning for den del af Danmarks befolkning jeg tilhører. Og i øvrigt også for alle I andre!
Så nu vil jeg gå i gang med at læse. Jeg tvivler på, at jeg bliver fundamentalt klogere, men jeg håber det. Jeg håber inderligt, at nogen har sagt noget klogt og visionært, der kan matche de tanker, jeg har delt og luftet de sidste 10 år. Som kan vises frem og tages med, når bymennesker og politikere måske igen glider af på argumenterne om, at der er langt skønnere ude på landet, end i byerne.
Tit spørger vi hinanden - hvad LAVER de egentlig inde i byerne?? Og det slår mig, at det kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om, selvom jeg tilbragte de første tyve år af mit liv, med at bo i et parcelhus og være bymenneske.  Nuvel, de fleste har et arbejde at passe, og et hus og en have, men mange har ikke dét, og jeg undrer mig over, hvad de får tiden til at gå med, og hvor de opholder sig, byfolkene... Sidder de i deres lænestole? Ser de TV? Går de på kurser og til foredrag? Tager de nye uddannelser? Forfiner de deres teknikker i træningscentrene eller på mountainbikeruten? Læser de bøger??
Jeg håber en del af dem læser bøger! Og jeg vil opfordre til, at man i næste uge går i boghandlen eller på nettet og får bestilt
Oprør fra Udkanten. Mulighedernes land 2.0.
Jeg er i gang...

mandag den 16. marts 2015

Influenzaramt og træningsstoppet

"Influenza er en virussygdom, som giver ømhed i muskler og led, hovedpine og feber mellem 38 og 40 grader. Den varer normalt tre til fem dage, men man kan godt være træt efterfølgende. Influenza er særlig udbredt i vinterhalvåret." citat/copypaste netdoktoren.dk
Ja, tak!

Det har vi efterhånden forstået... efter at have haft influenzaen i henved 6 dage, og efterfølgende træt til marven i nu, op mod hele 4 dage efter...
Jeg ved godt, jeg piver. Og jeg ved også godt, at der er ca. en halv million andre syge i Danmark lige nu - jeg synes bare ikke, det er særligt sjovt længere... Lige da man blev syg, var det sådan set bare ok. Ja, jeg tænkte faktisk, at det sgu da var helt rart, at man kunne få lov at ligge i sin seng og sove, og se tv hele dagen, eller læse i bøger og blade og sådan. Det varede bare ikke ret længe, hverken det der med at se tv hele dagen, eller læse i bøgerne, for jeg var så udmattet, at jeg ikke orkede.. Og jeg blev ret hurtigt træt af at sove... Man får ondt af at ligge, og man bliver endnu mere øm i kroppen, end man er i forvejen... det kan evt være et alderstegn, men det anerkender vi ikke...
Jeg har meldt mig til at løbe Pinen og Plagen-løbet den 29. marts, og nu har jeg ikke kunnet træne siden forrige lørdag, fordi jeg stadig er træt som et ondt år, og helt udmattet, når vi når sidst på eftermiddagen.
Heldigvis skal jeg ikke løbe et halvmaraton, sådan som min yngste, Fimpebarnet, har sat sig for, men kun 6 kilometer, i sympati og for at gøre noget, et eller andet i sundhedens tegn. Men det er i et ret kuperet terræn, i forhold til det jeg normalt løber i herhjemme...
Man kan jo vælge at gå.
Det gælder jo ikke hverken liv eller død, om jeg gennemfører.
Det hele sidder mellem ørerne.
Bare ikke det med trætheden.
Det sidder fysisk. Desværre.
Og jeg havde ellers en aftale med endomondo om at løbe 14 km om ugen. Det nåede jeg ikke i sidste uge, og når det heller ikke i denne. Hvis jeg kommer på 5, er jeg glad.
Og det bliver først i morgen. Tidligst. At jeg kommer ud i løbesko...
Øv.