onsdag den 18. juli 2012

Nye briller

Jeg har fået nye briller. Ikke tiger-briller, men et par til hele 50 kroner. Det er med styrke 2+. Det er ikke det mindste for meget. Men de afslører et tiltagende problem i tiltagende styrke: tiltagende manglende syn. Det er et alderdomstegn. Jeg ved det godt. Ligesom visse andre svækkelsestegn, der kommer snigende: pludselig en dag opdager man det ved et tilfælde. Rent uheld.
Foreksempel: En knæ, der knager. Fingre, der er ømme. Ryg, der værker. Lægmuskler, der er stive. Tæer, der kroger.
Og så er jeg ikke engang begyndt at få hedeture endnu. De sir, det osse kommer med alderen.

Måske skal man bare se på det hele med nye briller. Tiltagende patina er et plus. Der er mange strabadser man kan sige nej, tak til på forhånd, med henvisning til sine svækkelser: Elastikspring, strandhåndbold, maraton, hoppepuder/borge, overnatning i telt mm.

Suk. Måske skal jeg bare ignorere den tiltagende patina... og leve, som jeg altid har gjort. Nu har jeg ihvertfald brillerne som forstørrer mine chancer for at se livet omkring mig... i hvertfald dét på skrift!

søndag den 15. juli 2012

Top

Der er mange måder at kvalitetsvurdere sin ferie på.
Jeg syntes dybest set, at Norge egner sig bedst til efterårs eller forårs-ferier. Jeg blir så skuffet, når det ikke er varmt og shortvejr, når jeg endelig skal på ferie. Ja, lige undtaget er selvfølgelig når man rejser ud med formål, der indeholder heste, feks Island...

I år var vi på Hidra i sommerferieøjemed. Der er mange udfoldelsesmuligheder, som ikke nødvendigvis kræver badetøj... mindstekravet er våddragt, vest og godt humør. Det sidste var der masser af!