onsdag den 29. juni 2016

Sommer og ferie og flintrende travlt i køkkenet

Det bedste ved årstiden er, at alle kommer hjem på ferie.
Det værste ved årstiden er, at alle kommer hjem på ferie.
Mit køkken er i konstant fare for overdreven brug og diverse irrationelle tømninger af skabes indhold, alt er ikke-helligt, og mangler der noget, er der hurtigt en depeche i Brugsen for at supplere.
I dag, og det er ikke løgn, var der 18, der drak morgenkaffe mellem klokken 0900 og 0930. Atten. Og de 32 friskbagte boller, fødselsdagsboller med Ølandshvede og kardemomme, blev spist på nær en halv. (Den fik jeg selv til frokost).
Nu er der så lavet en fars af 1½ kg skinke til kødbollerne i boller i karry, som de unge tager med sig til aftensmaden, fordi Bondemanden og jeg har andre planer. Planer, som også indeholder en stor portion mad...
Tærtedej og brøddej lagt på køl.
Om to timer skal vi lave sovsen med æble og løg og masser af karry, så den kan nå at sætte sig inden aften, og så skal dejen bages til flutes, og der skal skrælles og sauteres grønt til tærten, som så også må i ovnen... (Godt, jeg har to!)
I morgen tidlig bages der igen. Og i morgen formiddag skal der laves rugbrødsdej, for de fire rugbrød der blev bagt i lørdags, er snart væk, og sådan en surdej skal have sin tid, og fredag er det sidste nok ædt, og der skal bages igen, og aftensmad, og hvad skal vi spise til frokost, vi gider ikke æde salat, og hvorfor har du ingen Nutella, og hvor er kransekagerne, er de spist, og hvad skal vi have til aften??