torsdag den 3. oktober 2013

Iscenesat

Ja, man ved aldrig hvad dagen byder - og da slet ikke når man har sagt ja, til at være en del af offentligheden - og i forbindelse med at jeg skal være med på TVMidtVest på mandag aften, den 7. oktober - Flugten fra Stilheden - så omfatter dagene foruden telefonsamtaler, tråde på facebook, bagombeskeder på facebook, mails i alle retninger - ja, nu så også at man bliver filmet på sit eget kontor!
Hold nu kæft, hvor pinligt - jeg er ikke den største rengøringsentusiast verden har set, så derfor har mit kontor ligesom været "fredet område" for både klude og støvsuger i mange uger... hm... det lader sig forhåbentligt skjule på billederne, eller hvad?? Gad vide hvor meget fotograf Karsten får med på sin film. Han nøs fælt indimellem, når kameraet ikke snurrede og jeg talte op og ned af stolper - det er svært at være model i sit eget liv, og den time han var her ... filmede... det bliver nok kogt ned til 20 sekunder...
Godt, jeg er forfatter og ikke filmmager. Jeg kan bruge alle de ord jeg vil, hele tiden, og skal kun skære fra, hvis teksten har fået eller bliver givet en ramme. Og det er mig, der skærer!
En filmfotografs arbejde vil altid blive skåret i, fraklippet og redigeret - hvor meget der skal bruges af ens arbejde, har man ikke selv andel i. Det er producere og redaktører, der sidder med den afgørelse.
Nå. Jeg får vel resultatet at se, med eller uden støv... hm...

onsdag den 2. oktober 2013

Den kommende roman

har nu ligget på forlæggerens natbord i et par dage.
Han har lige ringet.
Han er begejstret.
Han er meget begejstret.
Og han siger, jeg skal sende manus digitalt, så vil han få en ekstern redaktør til at læse med.
Jeg skal også sende opdateret cv.
Og nyt billede.
(Dét fra "Fællesspisning" er vist taget i 2006. Af ældstebarnet. Dét fra "Bondefanget" i 2010 er helt professionelt, men ikke nær så godt... )
Hvordan opdaterer man på sit cv?

mandag den 30. september 2013

"Flugten fra Stilheden" kalder de det...

Jeg synes ikke, de er rigtig kloge, dem der flygter fra stilheden. Stilheden giver mulighed for eftertanke, fordybelse, refleksion - mindfullness, og det er ikke engang dyrt! Man behøver ikke gå på kursus, eller yoga, for at få ro i hovedet... Herude i vandkantsDanmark er roen et grundvilkår. Og i går aftes så jeg et stjerneskud.

Nu, i aften, har jeg set mig selv på TVMidtVest - Selde sat op mod Mausing og Lolland - og jeg fastholder, måske en smule naivt, at livet på landet er helt fantastisk.
Uanset, at vi har langt på arbejde.... så kan man immervæk komme vidt omkring på en time! Herfra hvor vi bor, kan man nå både til Viborg, Herning, Holstebro, Struer, Thisted og nææææsten Ålborg, hvis det passer med færgen fra Sundsøre. Det er en omfattende radius.
(i Kbh. sidder man rask væk i kø i en times tid eller længere, for at komme på arbejde, hvis man bor uden for centrum, hver eneste dag...)
Og hvad er det så for kvaliteter, der findes i byerne og som vi, måske, higer så dybt efter, at vi affolker landområderne? Kultur er det ikke. Idrætsliv er det heller ikke. Tryghed for børnene er det heller ikke. Udbuddet af kvalitetsvarer? Shopping? Nej, vel?
Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om noget, der fås bedre i de store provinsbyer, end her! Det skulle da lige være uddannelsesinstitutioner. Universiteter. Sygehuse.
Men helt ærlig - skal jeg på sygehuset, så gør det bestemt ikke noget, at jeg skal køre en time eller to, for at komme hen hvor specialisterne har samlet sig, og hvor jeg får den bedste betjening/behandling.

Flugten fra Stilheden... i en hel uge har 13 medier i Region Midt sat sig for at debattere og reflektere over, hvorfor landdistrikterne affolkes og storbyen får forstoppelse. Jeg er ret spændt på at høre og læse om reaktionerne, meningerne, argumenterne. Jeg er godt klar over, at ikke alle egner sig til at bo på landet. Man skal være selvhjulpen, til en vis grad, og man skal elske mennesker. Man skal elske at gøre noget i fællesskab. For ude i yderområderne, får du sjældent lov at "dø i synden", som vi siger. Du får lov at deltage, du bliver taget med, og du skal have en meget gyldig og troværdig grund, hvis du skal slippe for andre menneskers interesse for dit liv! Og kan man ikke byde ind med andet end en god stor skuffekage - så får man lov til dét! Det er guld værd.

På mandag den 7. oktober samsender TVMidtVest og TV2Østjylland en debataften direkte fra kl. 19.30. Jeg er med i panelet.
Se hvad det hele handler om på
Flugten fra Stilheden