fredag den 25. marts 2011

Grønne fingre

I går var jeg med min yngste på osetur i Købstaden. Vi har hver især vores yndlingsbutikker, og min er helt klart Hollys Dollroom... ( se mere hér: http://www.hollysdollroom.com/)
Foruden den sædvanlige, sorte, løsthængende sag, i uld, selvsagt, faldt jeg for den grønne neglelak, som jeg faktisk har kigget på de sidste par måneder, hver gang jeg har været derinde.
I går var der så meget forår i luften, at jeg var nødt til at lave en investering. Så i dag har jeg grønne fingre. Og jeg overvejer at vande mine potteplanter på loftet, som helt sikkert trænger voldsomt! Sådan kan man blive så inspireret!

onsdag den 23. marts 2011

Foredrag & litteratur

I dag er det næstsidste foredragsaften på denne side af sommeren 2011. Jeg har to aftaler i april, og en i maj, men i aften er det den næstsidste rigtige foredragsaften. Dér, hvor jeg fortæller om at være en Bypige, der pludselig blir til en Bondekone.
I april er det bøger, det handler om. Den 9. april skal jeg til Ålborg, Nordkraft, i forbindelse med litteratur-eventen Ordkraft på Nordkraft, som man kan læse om på www.ord-kraft.dk. Og den 12. april er jeg inviteret på Skive Bibliotek for at fortælle om Bondekonen, der blev forfatter.
Og hvad skal jeg så få resten af tiden til at gå med - altså al den gode tid jeg får, når jeg ikke skal afsted en aften eller to i hver uge...
Jeg har sådan set allerede booked mig ind for resten af foråret.
Jeg har en deadline.
Det handler om noveller. Om mine nye noveller, som jeg har skrevet på over et års tid eller mere, gode historier om livet i udkanten, om livet på landet, og menneskenes relationer.
Jeg glæder mig til at få god god tid til at gøre dem skarpe, afrunde og afslutte dén proces.
Samtidigt med at jeg søger og higer i de gamle bøger, for at finde stof til den 1500-tals roman, jeg har planlagt i mit hoved.... Livet er herligt!!!

mandag den 21. marts 2011

Kattens...


Den sidst ankomne i familien er åbenbart utilfreds med vandingsforholdene - og så må man jo ty til egne metoder.... Vi havde håbet, det ikke lykkedes...

søndag den 20. marts 2011

Sådan en solskinssøndag

burde der være flere af...
Startede dagen med at sadle op og ride tur i 1½ time - så var der slabaras, chokolade og Kusmi-te med gode venner, og derefter gik turen til håndboldhallen, hvor det lykkedes yngstebarnet at hive en 6-måls sejr hjem. Hahaha.... så kunne de lære det.
Jeg nåede igennem et par sider med 1500-tals historik og adelsfamilier med tilknytning til Kjeldgård, inden der stod brøddej, aftensmad og afskibning af sønnen i skemaet.
Slutteligt kom manden i mit liv hjem fra sin weekend, som han havde tilbragt i familiens skød med fødselsdagsfest - på Bornholm.
Og nej, jeg var ikke med. Jeg skulle ha været med. Men opgav ævret, inden det kom så vidt. Heldigvis er det ikke kedeligt at få sin opvakte mand hjem - han er fuld af gode historier og dem kan man aldrig få for mange af. Jeg suger til mig, lytter og skriver bag øret.
Ligesom jeg læser og skriver på lapper, om den periode i Danmarkshistorien, som jeg er ved at researche om. Der er SÅ mange detaljer der ikke findes noget om, umiddelbart, men som når man søger ned i historiebøgerne, åbenbares og danner mening og sammenhæng for det indre blik. Jeg glæder mig hver dag over nye oplysninger, nye lapper med idéer - og jeg former i hovedet et plot, der tager bedre og bedre form jo længere og jo flere post-it-lapper der sidder på mit skrivebord.