tirsdag den 1. november 2011

"Glæden ved Æresporte"

sådan lyder overskriften på en anmeldelse Fællesspisning har fået i Kristeligt Dagblad den 31. oktober 2011, 1½ måned efter udgivelsen. Ikke at jeg overhovedet vil klage over tidspunktet, det var et rigtig rigtigt godt tidspunkt - faktisk - lige nu, hvor den værste følsomhed har lagt sig, og hvor bogen er så "godt i vaj" at jeg ikke går i panik og får mavekneb over at skulle sidde med en eventuel kritisk holdning til noget, som jeg stort set selv er voldsomt tilfreds med. I går kunne jeg kun læse de første seks linier på KD´s netavis. Hvis jeg ville mere, skulle jeg købe adgang - hvilket jeg så forsøgte mig med, men måtte opgive, da de ikke ville acceptere min mails adresse, tsk tsk! Nu til morgen havde Hovedlands redaktionssekretær så sørget for, at jeg fik hele artiklen/anmeldelsen via infomedia og lige ind i mailboxen. Dejligt. Dejligt.
Og indholdet?
Det får mig til at småtude - af glæde og stolthed.
Følgende er citeret direkte fra Claus Grymers anmeldelse:
"Hun er en god og skarp iagttager - med sans for den udtryksfulde, konkrete detalje"
"Marianne Jørgensen kan slå sig løs i det muntert anekdotiske, men også demonstrere tyst indlevelse. Længe vil den stilhed huskes, der indtræffer i slutningen af Konfirmationen"
"Hun kan både smile ad sine karakterer og være solidarisk med dem"
Jeg er ydmygt taknemmelig.
Så der er sådan set kun billedet, der ledsager, jeg kan udsætte noget på. Det er af mig. Ved fjorden, med heste i baggrunden - i 2006 eller 2007. Det er altså længe siden....

søndag den 30. oktober 2011

Ord i Nord

I går var jeg i Skørping til arrangementet Ord i Nord, hvor Limfjordens Litteratur Samvirke, alias Jyllands Forfattere, skulle optræde i caféen hver time fra kl 11. Hver forfatter skulle præsentere og læse højt fra nyeste eller udvalgte værker.
Jeg læste op fra Fællesspisning - fællesspisning og flyttedag - og jeg bliver SÅ glad, når folk bagefter siger til mig, at jeg er god til at læse højt, og at de synes, mine noveller er gode.
Her er et billede af oplæsning. Dog ikke fra Kulturstationen i Skørping lørdag eftermiddag, men fra Skive Boglade onsdag aften.