søndag den 7. april 2013

En herlig dag - og kulørte lamper

I dag var jeg med til at diskutere centrum vs periferi på Glyngøre Kulturstation / Sallingsund og Omegns Museum. Vi var tre forfattere, Ejler Nyhavn fra København, Knud Steffen Nielsen fra Tjele og mig, fra Selde. Mette Thybo, museumsleder i Glyngøre, skulle fortælle om sit besøg hos eskimoerne i Nordøst Sibirien, og deres yderområde, og to unge, meget!!, lovende musikere fra Viborg, Kirstine og Lise Hupfeldt spillede klassik musik indimellem  - og sammen med publikum skulle vi tale om, hvad det er, der gør det så svært eller spændende, at bo i en vandkant, i et yderområde.
Vi tre forfattere læste op - jeg havde valgt at tage fat i "Guldbryllup", som jeg synes illustrerer meget godt, hvad det er, man havner i, når man flytter fra centrum til periferi: Man bliver inviteret med til naboernes højtidsdage. Og man deltager!
Jeg kunne ikke lade være med at tage et billede af de tre træer, som står på loftet på museet. Sådan nogle træer vil jeg gerne have som æresport, når jeg engang skal fejre guldbryllup. I stedet for de kulørte lamper...