fredag den 6. februar 2015

Forfatterens inspirerede køkken

Jeg er ved at finde ny inspiration. Det bliver indimellem så ensartet, dét man kan hitte ud af at lave til aftensmaden i hverdagene, så nogengange trænger man simpelthen til lidt inspiration.
Vi har været igennem LCHF-perioden, med skyhøjt kolesteroltal til følge, men har taget blomkålspizzaen til os, den er nem og lækker, og fyldet varierer man jo selv.. Vi har også været igennem en asiatisk periode, og den-sorte-gryde perioden, mormormad og nul-fedt-perioden...
Jeg vender altid tilbage til de bøger, jeg vil kalde klassikere, når jeg gennemser/roder mit skab med kogebøger. Elizabeth Davids "Fransk Landkøkken", Camilla Plums "Et ordentlig Brød" og så er der salatmostrene Sonja og Tina, med "Suveræne Salater" og "brillante buffeter" og hvad de ellers hedder...
Skulle jeg reklamere for en virkelig fin og gennemarbejdet, morsom og anvendelig kogebog må det absolut blive "Forfatternes Køkken" af Gitte Rannes, Hald Hovedgårds kogekone og Centerlederens ægteviede hustru. Det er min personlige favorit blandt den anseelige mængde kogebøger, jeg har investeret i ad åre...
I dag falder jeg over hummus. Det er ikke noget jeg plejer at lave, men tilfældigvis har jeg en pose kikærter stående, der trænger til at blive brugt. Så hummus bliver det. Måske først i morgen, men det bliver.
Og så bager jeg nok også noget brød, og steger en kylling, en mellemøstligt inspireret middag for to!
Alternativt finder jeg et par skiver flæsk i fryseren og vupti, så lugter det lidt af Bondegård alligevel.