lørdag den 12. juni 2010

Træning

Vi skal i skarp træning i løbet af ganske kort tid.
Derfor tog vi, trods det blæsende, regnruskende, lident imødekommende vejr, på ridetur her i eftermiddags. Og som altid, evig og hver eneste gang, når vi sidder på hesteryg, nød vi turen og de 2½ times ridt i fulde drag.
Bondemanden mener godt nok, at han kan mærke sine ben nu, men han er jo nødt til at gøre noget, at træne...
Om en uge er vi på vej til ISland, og forældreferien, som vi gav hinanden i julegave sidste år.
Northern Exposure, eller "Mývatns vidundere", er kåret til en af verdens ti bedste rideture. Jeg glæder mig som et lille barn til ... ja, juleaften.
Om træningsturene nytter noget, vil tiden vise... vi skal på fem ridedage nå 170 km deroppe, i ISHESTENS eget landskab...

tirsdag den 8. juni 2010

Stambogsopdatering og roderi

EU har udstedt et krav om, at alle heste registreret før 2009 skal have et nyt opdateret hestepas med medicinsider i.
URGHHHH....
Jeg har 6 islandske heste. Dvs. 6 nye hestepas skal laves af Stambogskontoret for Islandske Heste. Det er nemt nok.
Hvad der ikke er nemt er, at jeg desværre har en plag, en smuk hoppeplag fra 2007, som først er blevet chipmærket hér i maj, da Raudur kom til verden og vi alligevel havde dyrlæge på besøg. URGHHHH...
Nu kræves det så, at Náttgjola skal DNA-blodtypebestemmes, hvilket kræver endnu flere registreringer af dyrlæge og stambogskontor og blodtypelaboratoriet for heste skal identificere min hoppeplag, som værende den rigtige hoppeplag og ikke en forkert. Dette gøres ved DNA-blodtypebestemmelse af både moderhoppe og hoppeplag.
Dvs. Fenja og Náttgjola skal begge tappes for blod, torsdag morgen, og blodet skal herefter indsendes, attesteret af dyrlægen, papirer udfyldt af både dyrlæge og undertegnede, på tro og love, så jeg kan retfærdiggøre, at hoppeplagen er den, jeg siger, hun er.
Men det er hun. Uden dikkedarer. Hun ligner sin mor som en dråbe vand, og kun på BLUP-tallet på WorldFengurs hjemmesideregistrering kan man se, at hun ikke ER sin mor. I sind, og udseende, i man og farve, hvivler og alt - ligner hun Fenja fuldstændigt! Hun er Fenjas føl!

Jeg ved ikke, hvem der kan have interesse i at snyde med hesteregistrering. Men det er ihvertfald temmelig omfattende at godtgøre, at en hest er en hest af det mødrene ophav, man siger, det har.
URGHHHH....

(på billedet ses gamle Fenja - mors egen ridehest)

mandag den 7. juni 2010

Arbejde, arbejde, møde, møde, arbejde

Sådan cirka ser min uge ud.
Jeg forsøger på bedste beskud at få det hele til at hænge sammen inde i hovedet, men det er overvejende svært.
Hér mandag og tirsdag skal jeg være en del af 5. klassserne på Dueholmskolens kulturkransprojekt - de skal skrive bøger, som kan fremvises og læses, og jeg er med i ialt 6 timer. Det lyder ikke af meget, men det er fint, rigeligt til mig. Jeg undres igen over, hvorfor man kan holde ud at være underviser hver eneste dag - der er så meget man ikke kan nå inden for skoletiden, og klokken ringer hele tiden, så man afbrydes midt i noget, i tide og utide. Mest utide.
Onsdag har jeg møde med fonde-damerne, og, med "min" stisystem-gruppe.
Torsdag er der fyraftensmøde med kommende 8. klasse i Breum, der er tandlægebesøg, og endnu et (formiddags)møde..
Fredag skal jeg til Gl. Estrup. Og holde et lille foredrag, et vittigt og vægtigt indlæg, som skal handle om landarbejderen i dansk landbrug i det 20. århundrede + nyeste opdatering af arbejdskraften på landet i dag...
Det var så den uge...
Nogen der vil lave aftensmad til mig på fredag??