onsdag den 19. januar 2011

Havemennesker ??


Der er sket ting og sager, mens jeg var væk på Hald. Min køkkenhave er forsvundet, min udsigt forbedret fundamentalt - og jeg glæder mig til skovbunden blir dækket af vækster, når vintergækker og anemoner afløser hinanden derude, og træerne får løv. Det blir et anderledes, men smukt udsyn - det er jeg sikker på.
Og Peter Carstens har tegnet min nye terasse.... lidt royal har man vel lov at være???
Erik Einar Holms Tegnestue har bl.a været arkitekter på restaureringen af Frederik den 8´s palæ - det palæ på Amalienborg, som huser Kronprins, kronprinsesse og 4 snottede unger. Og nu også på min terasse, som blir med 1700-tals gelænderkopier af smedejern.

mandag den 17. januar 2011

Ty til sanserne

"Thy til sanserne" - det hedder min seneste kogebog. Den er en tanke værd. Kan mødes på www.thytilsanserne.dk og i virkeligheden, hos din nærmeste boghandler. Den er ret lækkker at have i hænderne, og har mange smukke illustrationer fra både landskab og køkkenregioner.
Jeg har ladet mig overtale til at lave og kreere anderledes mad, her i det nye år, end det vi normalt ("plejer")spiser. Ikke så meget pastaogkødsovs, ikke så meget "negergryde", et begreb, måske ikke politisk korrekt, som min søn har udviklet ad åre, en massebetegnelse for alt, der kommer ud af min store sorte smedejernsgryde fra Morsø Jernstøberi.
Jeg er startet min søgen efter alternative madforslag i Thy til sanserne. Det er lovende, vil jeg sige, så jeg tyr til sanserne og ser, smager og snuser mig frem til nye "plejer"-opskrifter.