onsdag den 25. maj 2011

Gennemlæst, gennemrettet, omformuleret

Hver og en af de noveller, som kommer i den nye bog, er nu redigeret igennem utallige gange.Selvsagt er det sådan, at man læser sig blind på sin egen skrift, og derfor glæder jeg mig efterhånden meget til, at en anden får dem i hånd, og under behandling, så eventuelle brølere, gentagelser, indspiste formuleringer og kommateringsfejl bliver rettet.
Fællesspisning - fortællinger langs fjorden.
Jeg er glad for titlen. Undertitlen.
Jeg er også glad for indholdet.
De har været så længe undervejs, historierne. Nogle har ligget i mappe i omkring et år eller længere, andre er helt nye. Fælles for dem er, at de alle tager udgangspunkt i den verden, som omgiver mit daglige liv: Landet, landsbyen, fjorden, folkene.
Og jeg har det lidt lissom Lars von Trier udtrykte det, i Cannes, om filmen "Melancholia": Måske er det noget lort.
Det håber jeg ikke. Jeg tror det ikke.
Anmeldere og anmeldelser... men først til oktober!

mandag den 23. maj 2011

Aftaler

Jeg har lavet aftaler med min forlægger.Som verden ser ud lige nu, skal jeg aflevere manus i næste uge, hen over sommeren læser redaktør og forlægger, jeg retter og skriver, og 1. oktober 2011 skulle Fællesspisning - fortællinger langs fjorden gerne være klar til udgivelse. Hovedland arbejder i øjeblikket på at finde forside-materiale, og vi har talt om Kirsten Klein fra Mors.
Sjovt, at min forlægger siger netop Kirsten Klein, da vi taler om, at der gerne må være noget fjord og noget vand og noget ødemark på forsiden af bogen. Jeg er meget, meget betaget af Kirsten Kleins billeder, og jeg blev helt varm indeni, da han foreslog, at Kirsten Klein var en mulighed.
Jeg glæder mig til at se udkast, forslag og tage beslutning om, hvad der vil gøre sig godt som førstehåndsindtryk.
Uha, det er spændende - og lige nu læser jeg videre.
Retter. Omformulerer. Forenkler.