fredag den 24. december 2010

Juletanker - 24. december

Så er det endelig dagen - selveste dagen. Juleaftens dagen!
Hele huset sover trygt endnu - hund og kat undtaget - og så lige mig, der er ved at bage rugbrød, bage boller og brygge kaffe!
Om ikke så helt lang tid (længere) ankommer familien fra Ribe og Jels, og bedsteforældrene selvfølgelig osse. Træet står pyntet - godt nok rakte vores pynt kun knapt, men det ser fint ud alligevel - bordet skal dækkes med det pæne porcelæn, og så er vi så småt ved at være klar! Stegen i ovnen, risengrøden, kartoflerne skrælles, kålen snittes, de syltede grønne tomater findes frem, jo, jeg synes faktisk, vi er ved at være både velforberedte og stemte til fest!
Rigtig glædelig Jul!

torsdag den 23. december 2010

Juletanker - 23. december

Fra køkkenvinduet er der udsigt ud over sneklædte marker mod vest. I hestefenden er de alle syv stimlet sammen om høhækken, og på græsplænen lander og letter B52-bomberne lystigt med jævne intervaller.
Herinde ånder alt fred og ro. Julen er en ventet gæst, vi varmer glögg til naboerne, mens de yngste får sagt glædelig jul og byttet gaver med veninder og venner.
I aften pynter vi juletræet. Det er kommet ind. Tre mand høj for at bære og placere. Jeg lover billeder i morgen, af det pyntede træ, som når hidtil usete højder i år!

tirsdag den 21. december 2010

Juletanker - 21. december

I dag er det årets korteste dag, eller - årets længste nat. Midvinter. Og Fimbul. Frysende koldt og smukt smukt. Da jeg i måneskin kørte til svømmehallen i morges, var der minus 15 grader, og jeg måtte hente reservenøglen til bilen, for at få den slået i gang. Reservenøglen var varm. Så kunne elektronikken fungere. Det kunne den kolde, frosne udgave, som lå i bilen ikke...
Nu lurer jeg på, om ikke vi får hvid Jul i år. Det kan næsten ikke slå fejl, synes jeg, og julestemningen blir skærpet i aften, når vi skal afhente drengebarnet fra Efterskolen, og høre julesang, se juleteater, og spise julekager, inden han får fri.
Jeg er stadig ikke helt færdig med gaverne...

mandag den 20. december 2010

Juletanker - 20. december

Min alder lyder som en hylde i herresko-afdelingen. 44. Der er 4 dage til Jul, det sneer, og jeg skal have ordnet de sidste julepakkegaver i dag eller i morgen. Jeg mangler 4.
Om 4 dage er huset fyldt til bristepunktet med forventninger.
Det er fantastisk dejligt at glæde sig til Jul - og jeg elsker det!