onsdag den 7. september 2011

Vintermad

Efter næsten at være drukket i regn og pytter, efter næsten at være blæst væk i dagens løb - har jeg besluttet mig for, at  kål & gulerødder er en del af aftensmaden. Og ingefær. Jeg elsker ingefær.
Og for at maden ikke skal være helt ved siden af vejret, har jeg besluttet mig for at lave en simregryde med rådyrkød i morgen. Vintermad. Simremad. Slowfood.

søndag den 4. september 2011

Høstens endeligt!

Jeg håber, det blir i dag at det sidste våde kinakål bliver bjærget og kommer ind på plantørreriet. Vi trænger til høstfred. Vi trænger til ikke at være afhængige af vejret, ikke at hænge i dmi´s vejr på nettet hver andet øjeblik, vi trænger til fred.
Nu er jeg jo så dreven, at jeg godt ved, at det ikke kommer til at ske lige med det samme. Der er både halmen (...) og såningen tilbage. Men det der med at pløje og så, det har aldrig været noget voldsomt problem, når først høsten er i hus. Der falder sådan en ro over bonden, når han har høstet op, og dén ro forstyrres ikke af et par uger med såmaskine og plov. Der skal stadig leveres madpakker og serviceres, bevarres, men det er ikke i samme opskruede sindstilstand, og meget meget lettere at kapere for en følsom sjæl som mig...
Høstmaskinen brøler derude nu.
Så er vi forhåbentligt færdige om 8 timer!
Tak. Tak søde dmi, og hvem der ellers kan tænkes at være involveret.