tirsdag den 10. maj 2011

Novellerne i mit hoved

kommer mere og mere til at ligne en samling. En novellesamling. En ny novellesamling.
Jeg har endnu siddende et sted i hjernen, hvad Hovedlands forlægger sagde til mig for ca. 5½ år siden, dengang Landsby var på trapperne, og jeg gerne ville have hans respons på det, jeg allerede havde skrevet færdigt.
Han sagde: Jeg vil først se dem, når du er færdig.
Og jeg spurgte: Hvornår er jeg færdig?
Han svarede: Det er du, når du har 250.000 anslag.
Jeg sagde: #gisp#
Nu kan jeg så fortælle, og fortælle alverden, at jeg netop har samlet alle novellerne, dem som er færdige, i et nyt dokument, og lavet optællingen - bare for sjov.
Der er 227.855 anslag.
Jeg er snart færdig. Måske bliver jeg endda færdig, inden jeg har deadline...
Færdig bliver man aldrig. Der er stadig små steder, jeg gerne ville rette lidt til, hvis jeg havde muligheden, tiden til det. I Landsby.
Jeg tror, det er sådan altid. Man kan blive ved med at rette. På et tidspunkt må man trække en streg. Have en deadline. For sig selv. Og for andre.
Det behøver ikke være den samme.

Fisk i tønde

Indimellem undrer jeg mig virkeligt over, så lidt der skal til for at more min familie. Og jeg konstaterer, at der heller ikke skal meget til at more andre familier... Familien Jensen og Bondemanden står hér og kigger ned i en plastiktønde på tuisnd liter, for at se de fire (4) fisk, der netop er hældt ned i de 500 liter vand, som de mente var nødvendige, for at flytte fangsten...
De stakkels fisk skulle flyttes fra een fiskedam til den næste. Og det er Jesper der er fiskemester, flankeret af Bondemand, far, mor og bror. Vi laver en ny bog - Jespers put and maybe-take - for der er gonnok lang vej endnu. Der går mange aftener med at tømme andres damme for fisk, inden han kan starte for sig selv...
Men det er vældigt sjovt, mens det står på, det må selv fiskeallergikeren indrømme

mandag den 9. maj 2011

76,50

var der i flaskepant på de unge menneskers efterladenskaber... skoene på billedet var kun halvdelen af fodtøjet, der i weekendens løbhar været igennem og bespist i mit køkken...