torsdag den 23. juli 2015

Skrivebordssedler

Jeg har sådan "semi-orden" på mit skrivebord.
Det er ikke helt vildt rodet, der ligger en tre-fire stakke i 2-3 mm´s højde, som jeg har nogenlunde tjek på, hvad indeholder...
Så ligger der en bog, (med madopskrifter, gudbedredet), en læbepomade, noget håndcreme, to par briller og x-antal kuglepenne, der virker mere eller mindre hensigtsmæssigt. Lommeregneren i oversize har ikke virket i 3/4 år, men hvad pokker gør man ved sådant et apparat?
Papirkurven, nej, vel?!
Og så er der sedlerne. Alle de små notater, alle de løse ender, alle påmindelserne, alle password´s, alle telefonnumrene og alle opgørelserne... f.eks. står der på en hvid kvart A4-side følgende:
Hiv ind Jesper - 633 stk minus llll
Py får Føl - 628 stk minus llll
Sine og Òsk - 455 minus llll
og jeg tænker, gad vide, hvornår dén opgørelse er fra???
Så ligger der en aftale, også på hvidt A4-papir, om en foredrag, som der vil blive ringet tilbage om. Det står der - "ringer tilbage", og da jeg ikke ved bedre, så må jeg gå ud fra, at der bliver ringet...??
Heldigvis er datoen først i februar 2016, så der er tid at løbe på endnu, men alligevel... ??!!
Jeg har lige fundet et digt?!!! Som er skrevet til en kræftramt veninde, engang i begyndelsen af 2014.
Og så ligger der, godt nok på små gule post-itsedler, men helt tydeligt ... et forsøg på at strukturere mit liv.
Jeg kan godt huske det. Det var på en ferie med Bondemanden, at vi har diskuteret, hvorvidt det har kunnet lade sig gøre at sætte sig et mål, når man er så heldig at være forfatter og ikke lønmodtager. Om det kan lykkes for ham, min elskede, at gøre mig det begribeligt, at det kræver lidt struktur i det ustrukturerede, hvis man har ambitioner i retning af succes med sin gerning....
Derfor står der sådan her på den første:

En bog skrives færdig
HALD
forlag / forlægger
bloggen
>> nyt bogprojekt

og på næste seddel, også en falmet gul post-it:

upcomming: bog +bog +bog
future: bøger
malkeko: foredrag og Seldeco
no go: husmoder

og på den sidste gule, i samme "serie", samme bundt står følgende, let drabelige notat:
kunsten/bloggen
Landsbyen
bogprojekt
aflivningsmetoder
boltpistol / riffel
fiberstang / kniv

Jeg kan se, og godt huske, hvad det handler om. Den første kan jeg roligt smide væk.
Jeg har gjort en bog færdig, jeg har været på Hald, forlaget osv., bloggen og nyt bogprojekt er sat i værk. Upcomming mangler jeg en enkelt bog, future er vi ved, malkekoen tygger drøv og Seldeco bruger jeg trofast som mindfullness, og ikke mindst som en del af min deltagelse i det sociale liv i byen.
Så står der no go: Husmoder... Det er lidt værre... Jeg er så sent som i formiddag blevet mindet om, hvor meget tid kan gå med en støvsuger og en klud og en kost, hvis man ikke passer på. Jeg har gjort nødtørftigt rent i huset, og brugt tre timer på det. Jeg kunne reelt bruge tre timer - dagligt! Men det må jeg ikke. Det er ikke produktivt. Nej. Det er no go...
Kunsten og bloggen og landsbyen hænger sammen. Jeg husker det godt. Sedlerne må være fra december 2014 - og det bogprojekt som er nævnt, er dét Marianne Jørgensen (Ikke mig, men den anden Marianne) skal lave, samle sammen til, nemlig den dokumentation for Skulpturlandsby Selde 2015, som jeg har lovet at bidrage til. Jeg HAR bidraget. Jeg har skrevet min novelle. Så den seddel kan også makuleres.
Og aflivningsmetoderne - de er beregnet til et blogindlæg jeg endnu ikke har fået skrevet, som jeg skal skrive en dag, og som skal handle om myndighedernes realitetssans eller mangel på samme, i forbindelse med aflivning af søer i en svineproduktion... Og se dét er en helt anden snak, som ikke behøver mere omtale her i dag - det kommer jeg til.
Hvad jeg lige gør ved telefonnumre og passwords til diverse... det finder jeg ud af. Nu synes jeg allerede, jeg er nået langt...