fredag den 1. august 2008

Vejrudsigten

http://www.yr.no/ får man simpelthen den bedste service, man kan ønske sig.
DMI kan godt gå hjem og lægge sig!
Det er helt unikt, og sjovt, hvis man har interesse i vejret.
Man plotter bare sin lokalitet ind,
Selde: befolket sted i Viborg (Danmark). Ligger på 56°46′59″N 09°03′00″Ø.
og vupti - så kan man se en animation af vejret over de næste dage...
Helt utroligt!! Og lige i sin egen bittelille landsby endda! Det er mere end den danske udgave af vejret kan...

102 timer tilbage

Og så får de endda lov at holde weekendfri.
Hveden er ikke moden på alle marker samtidigt - det er noget med boniteten - så deeet....
Jeg fabulerer om sommerhuse og familiehygge - fornemmer dog tydeligt, at det behøver jeg slet ikke bekymre mig om, der er andre gøremål, f.eks. 100 rundballer, der skal køres ind, og en lastbil, der skal repareres...

torsdag den 31. juli 2008

Hvede

Nu ruller vi i hveden.
De har kørt ca. 90-95 timer, og jeg har regnet ud, at vi så næsten er halvvejs!
Dvs. ca. 110-120 timer tilbage, inden jeg skal drage det sidste suk i høstens tegn -
Tillige er det badevejr. Helt galt er det altså heller ikke!!

onsdag den 30. juli 2008

En anden verden

Vi er inviteret til gourmetmiddag, med ægte fransk mad, tilberedt af en ægte fransk gourmet, og helt igennem luksuriøse vine. Jeg håber ikke, jeg skal af sted alene.
Måske kan vi blive færdige med rapsen inden aften??

tirsdag den 29. juli 2008

De jyske forfattere

har nu fået egen hjemmeside:
www.jyllandsforfattere.dk
Og vi vil være på Hald Hovedgård til Store Bogdag den 9. august.
På gensyn!

mandag den 28. juli 2008

Opdatering

Det forholder sig sådan, at der er blevet høstet i går, aftes og nat. Jeg har ikke fuldstændigt styr på tærsketimerne, men vi nærmer os, at der er høstet en 1/4 ...
I skrivende sekund startes det store gule monster op - jeg kan næsten fysisk mærke motorens vibrationer i gulvet herinde - og jeg tænker, at de kommer til at køre resten af dagen i rapsen!

Rapsen, som lugter fælt af kål, halvrådden, som den står der på sine pinde og tørrer, inden den suser igennem maskineriet, og leverer de fineste knappenålshoved-store oliefrø, der er magisk hårde, men giver den guleste rapsolie til brug i køkkenet.