lørdag den 30. oktober 2010

Doven-Lars-lørdag

Det er lørdag - den sidste lørdag i oktober og de næste to måneder, november og november, kan vejret ikke forventes at være meget bedre, end det, der kan konstateres ved et kik ud af mit vindue lige nu...
Det regner, blæser og regner.
Min lørdag blir som DovenLars på sofaen, med bøger og strikketøj. Intet andet. Det må man heldigvis godt, uden samvittighedskvaler sådan en dag som i dag...

torsdag den 28. oktober 2010

Loá fra Kjeldgård

Lóa, smukke Lóa er sendt i træning hos Marian. Marian kan nogle ting, som jeg aldrig kommer i nærheden af at kunne - måske fordi jeg ikke rider hver eneste dag, i 6-7 timer. Marian og Lóa skal sammen finde ud af, om vi skal investere i en kåring. Lóa skal finde ud af, om hun vil samarbejde, Marian skal finde ud af, om Lóa kan samarbejde. Og være smuk - det er ikke så svært. Hverken for Lóa eller Marian!


onsdag den 27. oktober 2010

Lysthus

Midt ude i skoven, den skov som vi med fagfolks hjælp nu er ved at få sat skik på, åbenbarede der sig et fundament til et lysthus. Et ottekantet lysthus, som sandsynligvis er bygget i samme ombæring som de to tårne på stuehuset. Fliserne, i bunden af lysthuset, er de samme som dem, vi har i tårnene, og dateringen er ca. 1917, måske tidligere. Det er sjovt at tænke på, at der for snart 100 år siden, har været folk på gården, som har haft samme tanke som os: Lad os se fjorden! De har siddet der i lysthuset, og haft den fineste udsigt ud over Fursund, mens de drak deres te, kaffe eller limonade... Jeg kan se dem for mig.

tirsdag den 26. oktober 2010

Fagfolk i skoven
Og det er intet mindre end fantastisk at kunne følge med i, når fagfolk rigtigt folder sig ud! Her kommer lige et par stemningsbilleder fra dagen, hvor de fire gamle linde blev stynet og den ene måtte lade livet... Det blir SÅ smukt, når det blir forår! Jeg glæder mig over skovfolkenes dygtighed og gyser ved tanken ... der er højt ned for en mand med en motorsav på 6-7 kg!!


Griseri og DR

Måske skal jeg overveje at blive vegetar - lissom Pamela Anderson på nedenstående billede. Hun poserer for dyrevelfærdsorganisationen Peta og selvom hun er tegnet op til slagt, så ser hun da meget godt ud??
I aften kommer Kaare Quist på skærmen på DR1 for at vise os alle sammen, hvordan der ser ud i de danske svinestalde. Jeg har hørt "den anden side" af historien - og jeg er på forhånd meget, meget skeptisk. En ting er at lave en god historie, en anden er, at hænge en hel branche ud, fordi en dyrevelfærdsorganisation trænger til lidt vind i sejlene. Jeg håber det blir retfærdige klip de har foretaget, og jeg håber sgu, at ham Kaare har fået lært at holde ordentligt på en gris!!

mandag den 25. oktober 2010

En tur til Århus

I dag skal jeg til Århus.
Jyllands Forfattere i "Den Blå Sofa". Forfatter Tine Enger og jeg skal snakke om udkantslitteratur, hjemstavn, og en egns særegnheder. Jeg glæder mig meget.
Den 6. november skal jeg til Århus igen. Til MegaLitt på hovedbiblioteket.
Jeg kan godt li at komme til Århus.