torsdag den 7. januar 2016

Hellige konger og en anmeldelse

Måske var det fordi, det lige passede ind i går, eller fordi det var dér, cirka, at Maren og Asger starter deres nye liv i Aalborg (i 1545)... eller også var det helt tilfældigt, at Kristeligt Dagblad havde valgt netop i går. Men det var i går, den var der. Anmeldelsen... i et større dansk dagblad, anmeldelsen, som jeg har sukket efter og faktisk havde opgivet. For det er 3 måneder og 28 dage siden De Tavse Vidner udkom. Og jeg havde ærlig talt ikke troet, at nogen interesserede sig for at anmelde en så gammel bog... Men det gjorde nogen og nogen skal have hjerteligt tak, (Claus Grymer) både for at have læst, og for at anmelde. Jeg blev glad. Og lidt presset. For nu hviler der et endnu større pres på mine skuldre iht. den næste roman. Fortsættelsen, som jeg drager på Hald for at skrive på i næste uge.
Jeg glæder mig. Til Hald, til at skrive.


Mine hovedpersoner har levet videre i mit hoved, så de skal bare ud og ned på pc´en, ud gennem mine fingre, gås i gang og i takt, opleve det hele, og jeg skal skrive og mærke og dufte og sanse, alt sammen,  så der kan komme endnu en roman, endnu en historie om senmiddelalder/renæssance og alle de, som ikke er blevet hørt eller set,  hverken dengang, eller nu. Endnu.

tirsdag den 5. januar 2016

GODT og velfortjent NYTÅR

Det er læææænge siden, jeg har skrevet blogindlæg, kan jeg se. Det er der nok en grund til. Nemlig den, at jeg har været travlt optaget af andre, mere presserende opgaver. Juleopgaver, ferie, Julearrangementer, ferie, Julefejring og lidt mere ferie.
Nu er det blevet 2016, sådan rigtigt hurtigt og ikke helt så let, som jeg havde håbet. Det koster at have en madglad familie, og at være et madøre selv.  Og glad for vin. Og juleøl. Og snaps, hvis ikke det er en rød Aalborg, er heller ikke at foragte, har jeg lært mig, på mine gamle dage...
Nu sidder jeg med 5-10  kg ekstra på røv og mave, og her sidder jeg godt. Rigtigt godt. Og jeg har tænkt mig at blive siddende. I hvert fald har jeg skaffet mig et ophold på Hald i uge 2, hvor jeg skal skrive.  Og det foregår bedst siddende.
Julemåneden solgte rigtigt mange De Tavse Vidner, både i Skive Boglade, og her, og jeg håber den bliver ved med at sælge. Vi er ikke ude i en bestseller, men det kan vel komme???
Jeg vil ønske alle bloglæsere en godt og læserigt nytår! Vi skrives ved!