torsdag den 7. januar 2016

Hellige konger og en anmeldelse

Måske var det fordi, det lige passede ind i går, eller fordi det var dér, cirka, at Maren og Asger starter deres nye liv i Aalborg (i 1545)... eller også var det helt tilfældigt, at Kristeligt Dagblad havde valgt netop i går. Men det var i går, den var der. Anmeldelsen... i et større dansk dagblad, anmeldelsen, som jeg har sukket efter og faktisk havde opgivet. For det er 3 måneder og 28 dage siden De Tavse Vidner udkom. Og jeg havde ærlig talt ikke troet, at nogen interesserede sig for at anmelde en så gammel bog... Men det gjorde nogen og nogen skal have hjerteligt tak, (Claus Grymer) både for at have læst, og for at anmelde. Jeg blev glad. Og lidt presset. For nu hviler der et endnu større pres på mine skuldre iht. den næste roman. Fortsættelsen, som jeg drager på Hald for at skrive på i næste uge.
Jeg glæder mig. Til Hald, til at skrive.


Mine hovedpersoner har levet videre i mit hoved, så de skal bare ud og ned på pc´en, ud gennem mine fingre, gås i gang og i takt, opleve det hele, og jeg skal skrive og mærke og dufte og sanse, alt sammen,  så der kan komme endnu en roman, endnu en historie om senmiddelalder/renæssance og alle de, som ikke er blevet hørt eller set,  hverken dengang, eller nu. Endnu.

4 kommentarer:

Frede sagde ...

Sikke en flot anmeldelse- den var da vist værd at vente på! Jeg er ikke til historiske romaner, men føler mig alligevel fristet til at gå om bord i den fortælling - tillykke!

Mette Vestergaard sagde ...

Hej Marianne
Har også læst din bog i juledagene. Det glæder mig, at der er så mange år fra 1500-tallet til 2016. Der er basis for masser af underholdning fra dig til mig ;o)
5 af 5 nytårsraketter herfra.

Hilsen Mette

mjø ;o) sagde ...

Hej Fredes
Du kan roligt gå ombord i De Tavse Vidner - jeg har lige været inde på din blog - du vil helt sikkert finde nogle af mine beskrivelser af planter og urter og deres anvendelsesmuligheder i middelalderen interessante - de danner jo grobund for det, vi bruger i vores køkken i dag - med god fornuft endda!
God fornøjelse
kh
Marianne

mjø ;o) sagde ...

Og Mette Vestergård - hvor er jeg glad for, at du synes om De Tavse Vidner!
Jeg håber den næste også falder i din smag!
Nytårsraketterne skulle jo gerne flyve hvert år i hobetal!!
Kh
og godt Nytår for resten

Marianne