torsdag den 21. januar 2010

Mokka

I aften kommer der endnu en "Hånden på hjertet" udsendelse på Mokka - TVMidtVest.
Jeg skal se den, når jeg kommer hjem fra mit eventyr i Torsted Kirke.
Det blir et eventyr. Det ved jeg. Det håber jeg.

onsdag den 20. januar 2010

Prædiken i Torsted Kirke

Jeg har givet mig selv en stor udfordring. At prædike. Eller - rettere sagt, jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at tale i kirken inden et foredrag. Som en optakt til en foredragsaften, plejer man nemlig i Torsted Sogn at lave en lille gudstjeneste - og da jeg blev hyret til aftenen, engang for mange måneder siden, havde jeg ikke nogen betænkeligheder desang. "Jaja, det kan jeg godt" - husker jeg, jeg sagde.
Nu er jeg på Herrens mark! Det er sådan set allerede i morgen, jeg skal prædike. Jeg er lægmand og sagde pænt nej, tak, til at stå på selve prædikestolen. Michael Falck havde ellers haft en vældig oplevelse med at stå dér, blev jeg fortalt - men jeg står i korbuen. På gulvet. I højde med dem jeg skal tale - prædike - for.
Jeg er hverken skuespiller eller sanger.
Jeg er mig, og det holder jeg fast i. Jeg blir på gulvet.

mandag den 18. januar 2010

Brøker

Vores håbefulde søn arbejder med matematikken på intens vis i denne tid. Det omfatter at mor sidder bi, og det er faktisk utroligt, så meget man har glemt, og hvor meget man kan huske.
Lige i dag var det sammenlægning af blandede tal - omregning til fællesnævner - sammenlægning og reducering til blandet tal.... Puuha! Mor skriver - sønnen dikterer. Sådan er vores foretrukne arbejdsfordeling. Det går nemmest, når man hjælpes ad, har vi regnet os frem til...

søndag den 17. januar 2010

Bombeflyene




B52´ere - det ligner de, når de lander og letter - det er helt forunderligt. Nord-duer kalder Bondemanden dem - jeg ved ikke hvad de er, så jeg tror på ham - men de kommer hvert år i december og blir en måned eller to og mæsker sig i agern, bog og nu, hvede!