mandag den 18. januar 2010

Brøker

Vores håbefulde søn arbejder med matematikken på intens vis i denne tid. Det omfatter at mor sidder bi, og det er faktisk utroligt, så meget man har glemt, og hvor meget man kan huske.
Lige i dag var det sammenlægning af blandede tal - omregning til fællesnævner - sammenlægning og reducering til blandet tal.... Puuha! Mor skriver - sønnen dikterer. Sådan er vores foretrukne arbejdsfordeling. Det går nemmest, når man hjælpes ad, har vi regnet os frem til...

2 kommentarer:

dorthe sagde ...

Godt I hjælpes ad. Jeg ville ikke være nogen til megen hjælp med brøkregning - men du er jo læreruddannet fra den epoke, hvor I skulle kunne springe ind og undervise i alt.
Det er vigtigt at være "over sine ting". Alt kræver jo uddannelse i dag. Og al uddannelse kræver studier. Jeg læste et sted, at hver 3. unge mand i de såkaldte randområder ikke får en uddannelse, det er en skidt udvikling. Så godt I er fremme i skoen med brøkerne!
(PS: SElv har jeg altid holdt mig fra studier, der indebar brøkregning :-)

mjø ;o) sagde ...

thøhø - jeg blev jo matematisk-naturfaglig student ved et tilfælde - ( fordi jeg var SÅ RINGE til tysk, da jeg i 9. kl flyttede til Ribe og opdagede at folk dernede kunne tysk fra barnsben) - så hvis ikke jeg kan hjælpe min søn med brøkerne ... så kan morfar.... og det vil sønnen alligevel ikke indlade sig på... morfar og ligninger og brøker... urgh...