lørdag den 15. december 2012

9 dage til Jul - og fuld af visioner

og det går som det skal på Bondegården - juletravlhed kender vi ikke til - endnu...
Ugens rejse til Kjøvenhavn er veloverstået - Ministeren for By Bolig og Landdistrikters debatdag på Vartov, med aflevering af visionsgruppens visioner ligeså.
Det var en skæg dag, ulig de fleste. Jeg startede med at gå i bad på et hotelværelse i Vesterbrogade, spise morgenmad akkompagneret af japansk, svensk, norsk, engelsk og dansk i en stor sal, med Bondemanden ved min side. Senere - lidt oppe af dagen, fandt vi i fællesskab vej til Vartov, Grundtvigs gamle pastorat, som i dag huser en kirke, en døgnåben børnehaveinstitution, kontorer og konferencelokaler... Jeg fik et kys i døren, og så forlod Bondemanden sin kone.
Jeg skulle til frokost med ministeren. Ja, og visionsgruppen, plus Camilla, Sofie, Mikkel, Jeff, Martin og de andre i ministerhoffet ...
Klokken 12.30. begyndte gæsterne, tilhørerne, at komme, og jeg fik trykket Hans Engell i hånden, (Hans og hans Engel), som skulle ordstyre og lede debatmødet -
Og så gik det i gang, præcist klokken 13 spillede Mikael K sine to sange, den om landbrugsmedarbejderen fra Odessa Ukraine og den om Klitmøller Cold Hawaii - efterfulgt af små filmklip, opblandet med statements fra visionsgruppen, både båndede og live. Snart gik det over til en egentlig debat, hvor tilhørerne fik lejlighed til at stille spørgsmål til både minister og visionsgruppe. I mine øjne handlede det mest om at få fortalt, hvem man selv var, især politikerne fra Christiansborg (de har åbenbart et profileringsproblem), men også fra flere kommuner tænkte jeg, at de faktisk helst ville snige sig udenom det egentlige...
For hvad skal der ske herfra? Hvordan kan vi komme videre i debatten om landdistrikterene, som nok skal klare sig, hvis bare pressen vil behandle os ordentligt!! En nylig offentliggjort undersøgelse viser, at "Den rådne banan" er ved at uddø til fordel for "VandkantsDanmark" og "ude på landet" - og det glæder mig usigeligt! Negationen omkring min del af Danmark har irriteret mig, og jeg er sikker på, at hvis pressen kommer "over på min side" - så gør resten af landet det osse!
Efter mødet var der en kop øl og små snacks, Bonderøven & Niels Hausgaard blev interviewet til de landsdækkende medier, og senere gik vi ud og spiste en hyggelig middag sammen med "pigerne", Camilla og Sofie, som har styret og deltaget i vores møder, og dokumenteret hele processen fra marts måned til nu.
Kort fortalt - du kan downloade visionsgruppens vision "Noget tyder på" på følgende link:
http://mbbl.dk/publikationer/noget-tyder-paa

Og fredag gik vi en strøgtur og frøs med anstand, Bondemanden og jeg - og nu er det snart Jul, og jeg mangler at købe 17 julegaver... og bage julesmåkager, men dét gør vi i morgen!

tirsdag den 11. december 2012

Kom Jul, kom sne, kom gaver

Bamses legendariske sætning, engang i 90´erne, da vores teenagere ikke var større end tobak for en skilling...
Julen kommer, det er ganske vist, sneen er her allerede, og jeg håber inderligt, den varer Julen over!
Gaverne kommer jeg til at skulle bøvle lidt mere med, for at få i hus!
Nu har jeg fået lavet en liste over dem, jeg skal huske at få købt gave til. Det er en lang liste. Meget lang liste. Bondemandens kommentar er også legendarisk, nærmest klassisk: "Hvorfor afskaffer vi ikke bare de gaver? Vi holder jo ikke Jul for forretningernes skyld!!"
Deri kan han jo have ganske ret. På den anden side - hvad er en Jul uden gaver? Og midt i mørket, midt i alt det triste, grå, vinterlige er det en ganske morsom og hyggelig beskæftigelse. Hævder jeg.
Og derfor er det så min tjans - at købe julegaver.

søndag den 9. december 2012

Isende interessant

Min verden udvides på interessante parametre...
Nu er der jo temmelig koldt og vådt (tidligere i dag ihvertfald) og blæsende i disse timer/dage, og jeg forstår pludseligt meget mere af mine fornuftsprægede forældres formaningsforedrag... Jeg kan egentlig ikke helt huske, om de er aftaget, de foredrag.... men ihvertfald hørte jeg min far højlydt komme ud af min mund, nu i aften, da Asmildklosters Agrostudenter skulle transportere sig selv sydpå.
"Tag det nu stille og roligt!" sagde han
"bare giv Jer god tid" &
"Det gør ikke noget det tager 1½ eller 2 timer, inden I er i Viborg" &
"Kør nu forsigtigt"
og sidst men ikke mindst, min egen tilføjelse, fordi dén mulighed ikke var mulig, da jeg var ung:
"Send lige en besked når I kommer frem, så vi ved, at I har det godt!"