torsdag den 9. februar 2017

Nyt år og NYT på bloggen

Der er gået 2½ måned, siden jeg skrev sidste gang...Det må I undskylde, Jer der måske læser med endnu.
Men i dag er en af de dage, hvor jeg, træt efter tre foredrag på to dage, har ro til at sidde for mig selv og gøre ingenting, mens smeden og Bondemanden er ved at lægge nye varmerør i alle fem stuer. Ja, ALLE FEM (5) stuer har været vandrørsskadede siden først i december. Små møgdyr af slagsen halsbåndmus har gnavet samtlige varmerør til radiatorerne over, eller ihvertfald, lavet små huller i al den nymodens plastik-varmeteknik. Vi har mindst haft et dyr under gulvene, og den har været tørstig, det lille skind, og har derfor gnavet på lykke og fromme, og haft held! Vi ved selvfølgelig ikke, hvor længe dyret har boet under vores gulve, men lugten hen over januar måned indikerede, at den er død nu. Og rådnet op...
Affugtere har stået og larmet siden starten af december, i 4 af stuerne, men nu skulle det være i orden, rockwool og brædder er på et acceptabelt indeklima-niveau igen, og nu lægger de så rør ind...
På et tidspunkt kommer stuernes hullede gulve (pga affugterne blev der boret op i gulvbrædderne og sat slanger i overalt, så det har lignet et mindre laboratorium) til at ligne sig selv igen, og vi kan flytte møbler på plads og drage et lettelsens suk.

Der var (heldigdavis) også en ferie i mellemtiden. New Zealandsk roadtrip er noget, alle bør spare sammen til at gøre, mindst en gang i livet!! Smukt med smukt på er det, deromme på den anden side af jordkloden, og jeg har set pingviner i deres naturlige omgivelser!! Og fløjet over Mt Cook i et lille Cesna 172-fly, et must, når man rejser med Bondemanden, og lejligheden bød sig!

Og nu er det hverdag igen. Hesten med øjet, der er blevet dryppet mellem 3 og 5 gange om dagen, siden 20. december, er snart færdig med sin kur, to ungheste er startet i tilridning, og snart er det marts, faktisk om 19 dage !! Forår!! Wiiii!!
Så skal jeg i gang med De Tavse Vidner - anden bog, og jeg har fået plads på Hald i hele 14 dage! Nøjh, det bliver dejligt! Ro og fred og ingen forstyrrelser, udover dem, jeg giver mig selv!
Indtil da, vil jeg summe rundt, holde foredrag i Vendsyssel og Gråsten bl.a., og glæde mig!