onsdag den 27. august 2014

MRSA og en eller andens bare R . .

Der sker ting og sager inden åbningen af Folketinget i år. Nu har jeg lige hørt i nyhedsoversigten på min lokale radiostation, at Sundhedsminister Nick Hækkeråb vil forbyde (som i FORBUDT!!!) danske skolebørn at komme på besøg på landbrug, hvor der findes nogen former for grise!
Den lader vi lige stå et øjeblik.
Så tager vi en helt anden vinkel:
Ad omveje er jeg kommet til at høre, at det ikke kun er via sine grise man kan få den frygtede MRSA. En elev i en svinebesætning er blevet smittet. Pigen er omkring de 16 år og hendes mor er i vildt oprør over at hendes datter, der er i praktik hos en svineproducent, har fået den frygtede sygdom/stafylokok.
Dyrlægen tjekker besætningen, for selvfølgelig er bonden også urolig over udbruddet hos sin velfungerende elev. Desuden har han næsten fået et erstatningskrav på halsen af den febrilske forældre. Dyrlægen finder ingenting i besætningen. Dyrlægen beder om agtindsigt i elevens journal. Han får navnet på den specifikke stafylokok, og undersøger sagen nærmere.
Den lader vi også lige stå et øjeblik.
Så tager vi endnu en ny vinkel:
Kan det tænkes, at vi ikke kun overfører MRSA via vores husdyr? At vi mennesker rent faktisk er bærere af stafylokokker, og at vi udsætter os selv for en risiko, hver gang vi interagerer med andre?

Pigens stafylokok stammede fra en seksuelt overført en af slagsen - og pigens mor må altså sande, at datteren har påbegyndt sit aktive voksenliv uden at beskytte sig mod bakterier fra andre mennesker.
Ministerens forbud håber jeg bliver skudt i sænk, inden det bliver vedtaget.
Et eller andet sted er det jo helt grotesk!
Her produceres fødevarer - men I må ikke se eller røre ved dem.... ej vel? Det hænger ikke sammen, uanset hvad DanMinisteren siger....

søndag den 24. august 2014

Blæsten går frisk

over hav og mark og fjord - og jeg kan snart ikke klare mere vind i håret. Lad os nu få de to uger med tørvejr, så bonden kan få marken mejet, kornet høstet, halmen bjærget, mulden pløjet og sæden sået... Ja, tak!
Og så ikke en lyd mere om vejr og vind i år!