fredag den 9. oktober 2009

Poul Anker Bech

På forsiden af "Tvivl - 14 fortællinger om Livet på Landet" svæver en kornmark.
På forsiden af "Landsby" står en ko og glor på en papkasse.
Begge er illustrationer af Poul Anker Bech. Nu er han død. 67 år.

onsdag den 7. oktober 2009

Knud Sørensen

"Naturligvis" hedder KS´s digtesamling, nyligt udkommet på forlaget Gyldendal.
Den lå i min postkasse en uge inden den udkom. Jeg har læst digtene, de er fine og tænksomme, kloge ligefrem - og jeg har tænkt på, om det måske er noget for mig - dét med digte...
Kan jeg mon skrive digte? Som andre gider læse?
Måske skulle man forsøge sig, i det små - lægge et digt ud et sted i offentlighed, og se hvad der sker.
Det blir ikke på bloggen, og ikke i dag.
Men en dag vil jeg gerne udkomme på Gyldendal med en digtsamling, ligesom Knud Sørensen.
Og mine digte skal også være fine og kloge og tænksomme.

Udsigten - den har jeg tilfælles med Knud Sørensen - vi ser mod Fur, dog fra hver sin side - og det skal måske være hér, jeg starter...

søndag den 4. oktober 2009

Hesteweekenden

Så kom vi hjem fra årets efterårstur - 30 ryttere i Hanstholm, ud langs Jammerbugten på stranden, retur på den anden side af klitterne - omkring 30-35 km. Skønt terræn!
Lørdagen var blæsende - stormende - og meget meget våd! ALT var vådt, da vi kom retur til Hanstholm Camping, og satte hestene på lyngfolden.
Og så blev det søndag morgen, og det blæste endnu mere, så vi blev enige om, at det var heste i trailere og så retur til Salling.... Lettir, den unge, blev læsset uden alt for megen virag - sammen med sin mor, og så kørte vi afsted, nærmest i kortége - 3 trailere på rad.
Ja. Og så skete det: "Låget" blæste af vores lånte trailer... endte i modsatte vejsides dybe grøft, uden en skræmme, og så stod Lettir og Fenja der, uden tag over hovedet, midt på landevejen mellem Vilsund og Thisted, og gloede ud over kanten af træværket på traileren...
Jøsses! Men de tog det helt, helt roligt - ingen panik, det var kun mit hjerte der var på overarbejde, og jeg tror nok osse, at Bondemanden bad en stille bøn i det skjulte!
En mega venlig nabo til uheldsstedet hjalp med at få låget bjerget, og sat forsvarligt på igen - og efter små to timer, rullede vi afsted igen - og Lettir gik liiige op på sin plads, ingen pjat med ham! Han er bare SÅ kølig oveni hovedet !!
Desværre har jeg ingen billeder - men det var et syn for Guder - da mors heste stod dér, men udsigt til en oppisket Limfjord, i en halv trailer... og kiggede ud over kanten - forargede, nærmest...
Og jeg skal have mig en trailer!
En, der er gjort af èt stort stykke glasfiber, i min. 2 cm´s tykkelse - ingen skruer, der skal holde sammen på noget træværk... - og det kan sådan set kun gå for langsomt!