søndag den 4. oktober 2009

Hesteweekenden

Så kom vi hjem fra årets efterårstur - 30 ryttere i Hanstholm, ud langs Jammerbugten på stranden, retur på den anden side af klitterne - omkring 30-35 km. Skønt terræn!
Lørdagen var blæsende - stormende - og meget meget våd! ALT var vådt, da vi kom retur til Hanstholm Camping, og satte hestene på lyngfolden.
Og så blev det søndag morgen, og det blæste endnu mere, så vi blev enige om, at det var heste i trailere og så retur til Salling.... Lettir, den unge, blev læsset uden alt for megen virag - sammen med sin mor, og så kørte vi afsted, nærmest i kortége - 3 trailere på rad.
Ja. Og så skete det: "Låget" blæste af vores lånte trailer... endte i modsatte vejsides dybe grøft, uden en skræmme, og så stod Lettir og Fenja der, uden tag over hovedet, midt på landevejen mellem Vilsund og Thisted, og gloede ud over kanten af træværket på traileren...
Jøsses! Men de tog det helt, helt roligt - ingen panik, det var kun mit hjerte der var på overarbejde, og jeg tror nok osse, at Bondemanden bad en stille bøn i det skjulte!
En mega venlig nabo til uheldsstedet hjalp med at få låget bjerget, og sat forsvarligt på igen - og efter små to timer, rullede vi afsted igen - og Lettir gik liiige op på sin plads, ingen pjat med ham! Han er bare SÅ kølig oveni hovedet !!
Desværre har jeg ingen billeder - men det var et syn for Guder - da mors heste stod dér, men udsigt til en oppisket Limfjord, i en halv trailer... og kiggede ud over kanten - forargede, nærmest...
Og jeg skal have mig en trailer!
En, der er gjort af èt stort stykke glasfiber, i min. 2 cm´s tykkelse - ingen skruer, der skal holde sammen på noget træværk... - og det kan sådan set kun gå for langsomt!

3 kommentarer:

d sagde ...

Nu opholdt vi os jo i går for en sjælden gangs skyld i den samme del af landet, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg fra det nordlige Mors sendte dig og dine heste en kærlig, måske endda lettere klukleende tanke, (hæ hæ hæ), for okkedog, hvor det blæste. Men at det ligefrem skulle udvikle sig til en trafikal krise, pyha. Vi havde vist i samme boldgade problemer med en presenning, der ville blæse af en trailer. Nu har vinden dog lagt sig, og en anden en overlevede en anden form for transport, der er lige så farlig: 3½ time i en hvilekupe, hvor den lokale varmestue fra Aulum er kommet til at booke billet. Det var ikke kønt: pendlere og folk, der sad og arbejdede ved pc'er som en anden en - blandet med Bjarne Bøf og Uffe "Øller-Køller" på tur med pose, der klirrede. Sukketisuk.

mjø ;o) sagde ...

Jeg hørte om en campingvogn, der i samme tidsrum, på samme egn, var blæst omkuld på tværs af vejen - jeg er egentligt glad for, at de to ismuler holdt vores trailer nede ved jorden...
Og nu har vinden lagt sig, ja, men det er slut, endegyldigt, med varme og sol. Jeg har tændte stearinlys i køkkenet, og de blir ikke slukket før til april!

d sagde ...

Det er mærkeligt, for det lugter af april, hver gang man går uden for døren, men så er det det ikke. Underlig følelse.