torsdag den 5. juni 2014

SelDeco - udvikling i vandkanten

Vores nye butik havde åbningsdag i dag - jeg siger vores, fordi vi er en forening, og det er os, der skal drive forretningen. Det er på frivilligt basis, og ingen af os får løn for at stå i butikken, vi gør det, fordi vi synes, det er sjovt!
Borgmesteren - ja, altså den tidligere borgmester, Flemming Eskildsen sagde de indviende ord, sammen med Gunhild, som er bestyrelsesformand i foreningen SelDeco- og selvom det styrtregnede kom der forbløffende mange mennesker forbi til musik, kaffe og en småkage.
Der er mange forskellige varer på hylderne - det er sådan et sted, man kan gå hen og købe honning, lokalt indsamlet altså, og man kan købe antikke møbler, keramik, filt, karklude, kludetæpper, smykker, malerier og litografier, designertøj og vævede jakker og så kan man også købe sig en bog, en kop kaffe eller et par fine babysko i økologisk læder. "Damerne" skal være i butikken 5 dage i ugen, og de er enten "passive"-frivillige eller sælgende medlemmer af foreningen. Det bliver ret spændende at se, om det kan give omsætning, at "kunstnerne" og de kreative sjæle selv står i butikken.
Under alle omstændigheder tror jeg, det bliver helt morsomt at stå i butik. Det har jeg aldrig prøvet. Meget har man budt mig, men butik...
Hvis det viser sig at være en succes, tror jeg, vi kan danne skole for andre landsbyer med en "negativ butiksprofil" - at få samlet kræfterne i en butik, i en forening, sender tankerne i retning af andelsbevægelse, og måske er det her nøglen til landsbyernes overlevelse ligger: sammenhold og fælles front!
Jeg håber, SelDeco får stor succes. Det fortjener vi!!!

mandag den 2. juni 2014

En slags stilhed

Det var helt anderledes, end jeg havde forestillet mig.
Og der går lang tid, inden vi forvinder sorgen og savnet.
Men sådan er det hver eneste dag for mange mennesker.
Hver eneste dag er der nogen, der dør, og nogen der savner og sørger.
Selve døden er fredfyldt.
Selve mennesket er uinteressant, i det sekund døden indtræffer.
(Med mindre man er læge og skal obducere...)
Det var bare ikke det, jeg lige havde forestillet mig.
Vi åbnede døren, solen stod op over horisonten og solsorten lettede fra sin plads på gyngestativet.
Vi sagde farvel.
Vi sang ud.
Vi bar. Og nu bærer vi savnet.