onsdag den 27. juli 2011

Originalen

Poul Anker Bech, Trækfuglene, 2009

Det originale billede, som Fællesspisning har lånt sit udtryk fra - mennesker ved vand - er et af Poul Anker Bech sidste. Jeg synes det er helt vildt godt - svævende, flydende og alligevel jordnært. Og det passer mig vældigt, at jeg selv kan tillægge menneskene, hvad jeg nu ønsker at tillægge dem. De er så udflydende i deres konturer, at jeg ikke fastholdes at et bestemt udtryk, men kan gøre med dem, lige hvad jeg vil.
Og om 2 måneder, sidder jeg forhåbentligt med den endelig forside, af den endelige bog i min hånd.

mandag den 25. juli 2011

Ekvipering

Der er mange ting, man nødvendigvis må ha opdateret på, når man skal flytte hjemmefra. Line er så småt ved at gøre klar til udflytningen, og indflytningen på efterskolen. Hun skal møde mellem 13 og 15 den 7. august, og dét er lige om lidt! Vi har netop i dag modtaget de røde gummistøvler, i en papkasse, helt fra England. Om et par dage, måske allerede i morgen, kommer der en kasse mere - forhåbentligt med den nyligt bestilte computer... Og cykelhjelm, lommeregner, løbesko, løbetøj, strømper, hårnåle, shampoo, håndklæder - 7 stk., klipklappere, leggings, t-shirts, regntøj og andre småting er næsten ved at være på plads! Hun er allerede flyttet op på loftet, har rømmet sit værelse på teenage-gangen, for at gøre plads til udvekslingsstudenten Eddie, som formentligt, planlagt, kommer til os dagen før Line flytter på efterskole. Ugen efter skal vi aflevere Jeppe på Bjergsnæs, men han har jo været afsted een gang, og er derfor fuldt ekviperet til en omgang efterskoleliv. I hans tilfælde handler det højst om strømper og underbukser.
Det kan der i og for sig også være lidt ballade med - især fordi han passer underbukser med sin far, med Mathias´far og med Mikkel.
Der er huller i et par stykker af Mathias´s fars BjørnBorg´er, og Mathias´s mor siger, at "dém mangler de ikke!" (dem med hullerne). Man er nødt til at have mindst 12-15 par underbukser med på efterskole, og især når man ikke kommer hjem til mors vaskemaskine hver weekend. Så næste tur til købstaden, må blive med Jeppe, og kun for at se på underbukser, og måske er vi nødt til at købe et par stykker, uden huller, til Mathias´s far!