tirsdag den 8. juni 2010

Stambogsopdatering og roderi

EU har udstedt et krav om, at alle heste registreret før 2009 skal have et nyt opdateret hestepas med medicinsider i.
URGHHHH....
Jeg har 6 islandske heste. Dvs. 6 nye hestepas skal laves af Stambogskontoret for Islandske Heste. Det er nemt nok.
Hvad der ikke er nemt er, at jeg desværre har en plag, en smuk hoppeplag fra 2007, som først er blevet chipmærket hér i maj, da Raudur kom til verden og vi alligevel havde dyrlæge på besøg. URGHHHH...
Nu kræves det så, at Náttgjola skal DNA-blodtypebestemmes, hvilket kræver endnu flere registreringer af dyrlæge og stambogskontor og blodtypelaboratoriet for heste skal identificere min hoppeplag, som værende den rigtige hoppeplag og ikke en forkert. Dette gøres ved DNA-blodtypebestemmelse af både moderhoppe og hoppeplag.
Dvs. Fenja og Náttgjola skal begge tappes for blod, torsdag morgen, og blodet skal herefter indsendes, attesteret af dyrlægen, papirer udfyldt af både dyrlæge og undertegnede, på tro og love, så jeg kan retfærdiggøre, at hoppeplagen er den, jeg siger, hun er.
Men det er hun. Uden dikkedarer. Hun ligner sin mor som en dråbe vand, og kun på BLUP-tallet på WorldFengurs hjemmesideregistrering kan man se, at hun ikke ER sin mor. I sind, og udseende, i man og farve, hvivler og alt - ligner hun Fenja fuldstændigt! Hun er Fenjas føl!

Jeg ved ikke, hvem der kan have interesse i at snyde med hesteregistrering. Men det er ihvertfald temmelig omfattende at godtgøre, at en hest er en hest af det mødrene ophav, man siger, det har.
URGHHHH....

(på billedet ses gamle Fenja - mors egen ridehest)

2 kommentarer:

mjø ;o) sagde ...

SÅ er der styr på blodprøver og papirerne i tillæg til disse. Nu afventer vi resultat og retursvar, så det kan sendes til Stambogskontoret, som så kan udfærdige de fine nye pas til både hoppeplag, hoppemoder og alle de øvrige 5, som venter i spænding.
Og regningen?? Den ser vi nok snart, men det er jo osse en DYR(e) hobby, jeg har...

d sagde ...

Låsby Svendsen ville kunne finde på at snyde med hesteregistrering. Og det er altid de brådne kar, der gør det besværligt for alle andre.