onsdag den 18. juli 2012

Nye briller

Jeg har fået nye briller. Ikke tiger-briller, men et par til hele 50 kroner. Det er med styrke 2+. Det er ikke det mindste for meget. Men de afslører et tiltagende problem i tiltagende styrke: tiltagende manglende syn. Det er et alderdomstegn. Jeg ved det godt. Ligesom visse andre svækkelsestegn, der kommer snigende: pludselig en dag opdager man det ved et tilfælde. Rent uheld.
Foreksempel: En knæ, der knager. Fingre, der er ømme. Ryg, der værker. Lægmuskler, der er stive. Tæer, der kroger.
Og så er jeg ikke engang begyndt at få hedeture endnu. De sir, det osse kommer med alderen.

Måske skal man bare se på det hele med nye briller. Tiltagende patina er et plus. Der er mange strabadser man kan sige nej, tak til på forhånd, med henvisning til sine svækkelser: Elastikspring, strandhåndbold, maraton, hoppepuder/borge, overnatning i telt mm.

Suk. Måske skal jeg bare ignorere den tiltagende patina... og leve, som jeg altid har gjort. Nu har jeg ihvertfald brillerne som forstørrer mine chancer for at se livet omkring mig... i hvertfald dét på skrift!

4 kommentarer:

Yakub sagde ...

For all person in the world you should write in English.

foods

mjø ;o) sagde ...

Hi Yakub - no I shouldn´t write in english - I perfere my danish, as I use lots of wordtwistings, and thats not translatable.. sorry

Bodil sagde ...

Jamen, Marianne, - den tiltagende patina giver netop den ro og tilfredshed med det du er og det du kan trods skavankerne :-) Men det er nu ikke sikkert du skal glæde dig til hedeturene ;-)
Min gamle svigermor sagde at hun ikke følte sig meget mere end 18 indvendig, da hun blev 75. Men hun kunne godt se, at det ikke helt passede, når hun så i spejlet.
Måske skulle du overveje at købe briller der var tilpasset dig ;-)

mjø ;o) sagde ...

"trods skavankerne"... hahaha... men jeg bør vist alligevel overveje de der tilpassede af slagsen... ellers ender jeg med smilerynker i hele hovedet af at knibe øjnene sammen, for at kunne se, og fokusere... ;)