torsdag den 19. marts 2015

Oprør fra Udkanten

Ja, det hedder den bog, jeg lige har fået i mine hænder via forlags-Susanne, og jeg kan se, sådan ved en hurtig skimning, at jeg er nødt til at læse den fra ende til anden.
Alligevel er jeg allerede en smule irriteret. Det er sgu ikke en titel, man gider beskæftige sig med. "Oprør", det er sådan set meget godt - men "Udkanten"??
Det er der altså ikke meget sex i, og jeg tvivler på, om bogen når det brede publikum, den ret beset bør!? Mulighedernes land 2.0. lyder underteksten. Det klinger bedre i et ordmenneskes ører.
Det er yderst vigtigt, dét bogen handler om, og af vital betydning for den del af Danmarks befolkning jeg tilhører. Og i øvrigt også for alle I andre!
Så nu vil jeg gå i gang med at læse. Jeg tvivler på, at jeg bliver fundamentalt klogere, men jeg håber det. Jeg håber inderligt, at nogen har sagt noget klogt og visionært, der kan matche de tanker, jeg har delt og luftet de sidste 10 år. Som kan vises frem og tages med, når bymennesker og politikere måske igen glider af på argumenterne om, at der er langt skønnere ude på landet, end i byerne.
Tit spørger vi hinanden - hvad LAVER de egentlig inde i byerne?? Og det slår mig, at det kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om, selvom jeg tilbragte de første tyve år af mit liv, med at bo i et parcelhus og være bymenneske.  Nuvel, de fleste har et arbejde at passe, og et hus og en have, men mange har ikke dét, og jeg undrer mig over, hvad de får tiden til at gå med, og hvor de opholder sig, byfolkene... Sidder de i deres lænestole? Ser de TV? Går de på kurser og til foredrag? Tager de nye uddannelser? Forfiner de deres teknikker i træningscentrene eller på mountainbikeruten? Læser de bøger??
Jeg håber en del af dem læser bøger! Og jeg vil opfordre til, at man i næste uge går i boghandlen eller på nettet og får bestilt
Oprør fra Udkanten. Mulighedernes land 2.0.
Jeg er i gang...

Ingen kommentarer: