tirsdag den 22. juli 2008

Jyllands Forfattere

er en nystartet sammenslutning af skrivende i Jylland.
Oprindeligt, tilbage i forrige århundrede, tog Jyllands Forfattere ophold på Hald Hovedgård et par gange om året og mødtes med det formål at inspirere og støtte hinanden.
I maj i år genopstod sammenslutningen - og på Store Bogdag Hald Hovedgård den 9. august 2008 vil Jyllands Forfattere være at finde på plænen.
Med oplæsning, information og flag!
http://jp.dk/kultur/boger/article1383854.ece

5 kommentarer:

Dorthe Nors sagde ...

Det er godt, Jyske Forfattere bliver oplivet igen, og det er godt, at du er med. Desværre kan jeg ikke deltage i bogdagen i år pga Rødding Højskole. Til gengæld kommer jeg et par dage senere (som du kan se på min blog). Hald Hovedgård er svær at komme udenom :-)

mjø ;o) sagde ...

Hej D. Ja, det er svært at være i Jylland uden at sige Hald Hovedgård. Men det opdager man jo kun, hvis man gør sig nogle overvejelser og får gode råd og vejledning. Det er bl.a. dét, jeg forestiller mig, at Jyllands Forfattere kan fortælle hinanden, og nye skrivere!

dorthe sagde ...

Hald Hovedgård er ingen JYSK institution - så det der med ikke at kunne komme udenom Hald i Jylland ved jeg ikke. Hald Hovedgård er en litterær instistution og forfattere uanset geografisk ståsted - og i særdeleshed københavnske - bruger Hald Hovedgård som et sted at arbejde og skabe sig et netværk. Jeg kan huske første gang jeg boede der, at jeg syntes jeg var enormt langt væk fra Jylland, mens jeg var der :-)
I øvrigt er litteratur vel totalt ligeglad med om forfatteren er jysk eller københavnsk. Men som netværk er genoplivningen af Jyllands Forfattere godt. Kan godt huske hvor meget tid der gik på at forklare (og forsvare) hvad man laver, og hvor ensomt det af og til var, da jeg selv boede og skrev langt ude på landet i Jylland, og så er kollegaer i nærheden godt :)

mjø ;o) sagde ...

... At man er enormt langt væk fra "Jylland" og smålighed, selvom man bor/arbejder der, når bare man har nogen, der bakker op og forstår! At være i Jylland og undgå at sige Hald, er sådan set nemt nok - der er mange andre smukke steder - men det er svært at være i skrivende kredse uden at høre ordet HALD! Det var det, jeg mente!

dorthe sagde ...

Det er rigtigt :-) Men jeg ville bare sige at det er generelt geografisk set i DK, at Hald er stedet det hele kører igennem, og det kan Jylland jo da så være stolt af - at det er der det sker.
Jeg syntes sgu det var svært at sidde og skrive mutters alene uden kollegaer, som jeg gjorde i starten af mit forfatterskab langt ude på landet. Hold kæft, jeg synes Hald var den største redningskrans der blev kastet mig. Men sådan oplever man det nok meget forskelligt. Det er altid godt engang imellem at møde kollegaer. Der er visse processer i arbejdet som ikke engang nære familiemedlemmer fatter en bønne af - med mindre de selv er forfattere, altså :-)