fredag den 18. november 2011

Litterært Folkekøkken på Hald

I aftes var jeg hovedpersonen til Litterært Folkekøkken på Hald Hovedgård. Det var første gang, jeg var med til litterært folkekøkken, men ikke sidste!
Konceptet er, at den forfatter som er på, skal lave maden sammen med Gitte Kogekone, og så skal der læses op og fortælles imellem de tre retter mad.
Gitte og jeg havde i fællesskab bestemt menuen:
Champignonsuppe med hjemmebagt Hald-brød
Oksesspidsbryst med flødekartofler, rodfrugter m birkes, grøn salat/rødbede i balsamico
ÆbleKrumleKage med kanel og rosiner, flødeskum og kaffe

Bondemanden havde lovet at skrælle kartoflerne, rodfrugterne og æblerne. Det gjorde han, alt imens jeg lavede suppe, Gitte bagte brød og lavede fadene med kartofler og rodfrugter, og ellers hyggede vi os med kaffe på kanden og snak hele eftermiddagen.
Klokken 18 startede det officielle program:
Centerleder på Hald Peter QR bød velkommen til de 44 tilmeldte gæster og sagde noget sjovt om mig og min madlavning (suppe) på Hald - og så fik jeg ordet. Dvs. retten til at læse. Selvfølgelig læste jeg Fællesspisning. Ikke det hele, men små bidder, appetitvækkere, inden suppen blev serveret.
Mellem suppe og hovedret endnu et par udpluk fra noveller, fulgt op af baggrundshistorie og arbejdsmetoder, og så spiste vi igen, inden jeg fik ordet igen mellem hovedretten og desserten, og så var det pludseligt ovre! Tre timer går hurtigt! Helt vildt hurtigt! Jeg synes, det var rigtig hyggeligt - og det er derfor, jeg siger, at det ikke er sidste gang jeg skal til Litterært Folkekøkken på Hald.
Gæsterne roste både mad og forfatter, og flere fik opskriften på suppen med hjem!
Der er noget med mig og supper på Hald!
Opskriften er i øvrigt min mors - en gammel sag fra 70´erne! Jeg tror, den blev serveret  en Nytårsaften, første gang jeg fik den. Men det er en helt anden historie...

Ingen kommentarer: