mandag den 24. september 2007

Kongens Fald


Jeg har været ude at køre i dag - Helt til Aalborg og retur, og 2 gange har jeg passeret Johs. V. Jensens mindesten ved Farsø. Der er noget ved Johs. V., som jeg er meget fascineret af - nemlig hans evne til at få selv teenagere til at læse bogen færdig - jeg blev til min konfirmation i 1980 givet Kongens Fald, og det er den bog, jeg har læst flest gange i mit liv, og som jeg stadig kan få noget ud af at læse... Jeg opdager nye "ting" i den hver gang. Det er forunderligt!

3 kommentarer:

dorthe sagde ...

Kongens Fald er en genistreg, og han er STOR, ham Johannes V. Jensen. Han var også mærkelig. Havde noget med motorcykler :-)

Jeg elsker det sted i Kongens Fald, hvor Mikkels ansigt er færdigt, kan du huske det?

mjø ;o) sagde ...

Nu skal det retteligt siges, at jeg ikke har læst bogen indenfor de sidste 5 år... Og sidst jeg læste, opdagede jeg dét med hestene! Og kan huske det lange ridt hjem. Ikke der hvor Mikkels ansigt er færdigt - er det samme steds?? Måske.

dorthe sagde ...

Det er der, hvor han dør, og hans ansigt er færdig med at blive tegnet, rynkerne, furerne, arrene. Det færdige ansigt. Jeg synes det er pænt smukt tænkt af Johannes.