fredag den 25. april 2008

Forunderlige verden

Jeg har fået et brev fra en dame, jeg ikke kender. Helt ovre i Næstved har hun siddet og læst i Familie Journalen om mig og min familie, og så har hun kigget på billeder. Hun har tænkt, at dét hus og dét springvand, det har hun set før, og så har hun fundet sit gamle fotoalbum frem, fundet det billede, hun kunne mindes at have, og sendt det til mig.
Der følger også en historie med! Nemlig den, at børnene på billedet foran springvandet foruden damens egen datter, og Carl Jacobsens datter, er Virtus Schade søn af Jens August Schade....
I samme tidsrum dér i 1937, var også Fru Åkjær og Johannes V. Jensen gæster på gården....
Forunderlige verden...

4 kommentarer:

d sagde ...

Har Jens August Scade eller Virtus Schade været på gården? Er lidt forvirret. Det er jo stort. Det er også stort med Jeppe Åkjær, men han var ligesom mere udbredt på dine kanter end Virtus og Jens August, som jeg har en svaghed for. Overskudsdigtning, glæde, vin, sanseligheden (skrumpelever og værtshusmørke).

mjø ;o) sagde ...

Det har Virtus Schade og hans mor. Jens August var faktisk født i Skive, så han har nok også været her. Men damen, som sendte mig billedet, var her med sin datter, og på billedet er denne datter, Virtus og så "datteren af gården", (som senere omkom i en bilulykke som 21-årig i Kbh.) som små børn. Virtus er shorts med seler og små hvide sko med rem, måske er det træsko? Det er sommer, for hele huset er grønt af vild-vinen. Ja, det er stort - jeg kan næsten mærke historiens vingesus...

d sagde ...

Ville gerne se billedet, men kan godt forstå det er privat for damen.

Ja, Jens August Schade var fra Skive. Læste sidste år et lille digt på en anden blog, og det lille digt lød noget i retning af: "Sidder ved en å med Schade i hånden og Højholt i hovedet." Forfatteren var anonym - men det virkede meget sigende om en given situation.

mjø ;o) sagde ...

Jeg tror nu jeg viser det billede alligevel, uden at spørge om lov, eller også gørjeg ikke. Men det er et papirsbillede endnu, ikke affotograferet eller scannet ind i mit system endnu. Jeg fik først brevet og dermed billdet i dag!
jeg har faktisk allerede svaret hende - så får hun brev på mandag herfra. Så blir hun nok glad!