mandag den 21. april 2008

Ìshesteføllet Odin!

Ridelaugets førstefødste føl anno 2008 skal hedde Odin.
Det er "O"-år i år.
Sidste år fik Nàttgjola sit navn, fordi det startede med N og fordi det passede til hende - født om natten i en stille brise.
Odin er smuk og fin og robust og langbenet, som en Gud.
Det er fantastisk med Íshestenavne - og vi kan huske hinandens føl, fordi de starter med samme forbogstav, årgangsmæssigt, og det er fordel når vi taler om hestene - hvem kan rides til, hvem skal ifoles, hvem skal sælges osv. osv.
Odin er Gefæ´s føl. Og Gefæ er Pia´s hoppe.
Men det var mig, der så ham først...

8 kommentarer:

d sagde ...

Hvis vi gjorde det samme med børn ville meget være lettere. 1970 var Anette-år, og alligevel døbte de mig dorthe og der har værte forvirring siden.

mjø ;o) sagde ...

Ja, det havde været genialt... men hvad så, når man kom til Ø?? Der er ikke rigtigt mange pige-navne med Ø, er der?? Ødun...som ret beset vel staves med Y, og Ølette er der nok ikke mange der gider hedde i det lange løb...

mjø ;o) sagde ...

PS. Vi kommer nok også til at inddrage "P" i år, tror jeg. Der ventes stadig 5 føl i ridelauget, og der er næsten ikke 5 navne mere i Islandsheste-navnebogen, som vi kan bruge til noget som helst...

d sagde ...

Ølva, Øyvina, Ølla.

No problem

mjø ;o) sagde ...

fine Ø-navne - men ikke nogle reglementerede isheste-navne. Der er visse kriterier man overholder når man navngiver en islandsk hest. Både pga. af kulturarven, men også fordi de islandske naven har betydninger for f.eks. følelser, sind, hårlag, vejrforhold, o.lign., og så selvfølgelig de mytologiske navne.
Gefæ betyder lykke
Pytla betyder lommelærke
Bersi - Bamse
Laki - en islandsk vulkan
Lóa - hjejle
Bibi - visselulle
ja, jeg kunne blive ved...

d sagde ...

íkorni = egern

mjø ;o) sagde ...

I så fald ville navnet referere til farven på hestens hårlag. Lóa hedder Lóa fordi hun er født på en strimmel strandsand på strandengen, hvor hjejlerne er om sommeren. Ìkorni ville få sit navn pga. farven og måske pelsens struktur! Smart, ikke?

d sagde ...

Smart og smukt.

(går din ftp-server aldrig ned?) - min gør, og nu er den nede igen-igen :( træls.